Η πολιτική τάξη βαφτίζει τις επιθυμίες της αναπόφευκτη πραγματικότητα

 • Δημοσιεύτηκε: 07 Δεκέμβριος 2021

  Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε άρθρο του στα «Νέα» χαρακτήρισε την μαζική μετανάστευση ως κάτι αναπόφευκτο. Αναπαρήγαγε στο άρθρο του έναν Mohsin Hamid, ο οποίος έγραψε: «Η μαζική μετανάστευση είναι αναπόφευκτη όσο η στάθμη των νερών ανεβαίνει, η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται, τα γόνιμα εδάφη αποξηραίνονται και οι πόλεμοι συνεχίζονται». Το πρόβλημα με όλα τα παραπάνω είναι ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

  Η στάθμη των νερών ανεβαίνει τα τελευταία 20.000 χρόνια. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα συνεχές φαινόμενο και δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η αργή αλλαγή που λαμβάνει χώρα έχει την οιανδήποτε επίπτωση στις μεταναστευτικές ροές. Η ανθρωπότητα έχει καταφέρει συνεχώς να παράγει από την γη πολλά περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν, εκτός αν κάποιος ζει σε κάποιο σοσιαλιστικό παράδεισο. Ακόμη και οι δασώδεις περιοχές έχουν αυξηθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες. Οι διεθνείς συρράξεις και πόλεμοι βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

  Οπότε όλα αυτά που αναπαράγει ο κ. Γεραπετρίτης είναι απλά μπούρδες. Η αιτία των μεταναστευτικών ροών που βλέπουμε έχουν μία και μοναδική αιτία. Οι δυτικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν μια πολιτική ανοιχτών συνόρων. Και όχι μόνο τα σύνορα είναι ανοιχτά, αλλά επίσης η λαθρομετανάστευση έχει γίνει από τις πιο επιδοτούμενες δραστηριότητες. Οι κυβερνήσεις βάζουν τους φορολογούμενους να πληρώνουν τους εισβολείς των χωρών τους.

  Τον Ιανουάριο του 2021 δεν έλαβε χώρα κάποια τεράστια περιβαλλοντική αλλαγή ή κρίση στο δυτικό ημισφαίριο. Αλλά η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις απελάσεις. Επίσης αποφάσισε να μεταφέρει όλους όσους εισβάλουν στις ΗΠΑ με αεροπλάνα και λεωφορεία στο εσωτερικό της χώρας και να τους αφήνει ελεύθερους. Έχει παύσει σχεδόν όλες τις διαδικασίες έρευνας και καταστολής των υπηρεσιών μετανάστευσης. Έτσι δεν είναι τυχαίο σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν περάσει από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ πάνω από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες. Σπάζοντας ρεκόρ δεκαετιών.

  Όταν ο κ. Τσίπρας άνοιξε εντελώς τα σύνορα το 2015, δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα λαθρομετανάστευσης προς την Ελλάδα. Όταν λίγο αργότερα η κα Μέρκελ δήλωσε πως δεν υπάρχουν όρια στο πόσοι μπορούν να εισβάλουν στην Γερμανία, τότε το κύμα που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας μετατράπηκε σε τσουνάμι.

  Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύστημα κινήτρων: περιορισμένες απωθήσεις στα σύνορα, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μια σειρά επιδομάτων, και την χρηματοδότηση (πολλές φορές με χρήματα των φορολογουμένων) εκατοντάδων ΜΚΟ που αναλαμβάνουν να κάνουν ό,τι είναι ακόμα πολιτικά άκομψο να κάνουν οι κρατικές υπηρεσίες (π.χ. να συνεννοούνται με λαθρέμπορους για την παράνομη είσοδο των λαθρομεταναστών).

  Οι μεταναστευτικές ροές δεν είναι ούτε αναπόφευκτες, αλλά ούτε και τυχαίες.

  Κατηγορία: