Η Κολωνία υποκύπτει στην βία των «αντιφασιστών»

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Σεπτέμβριος 2008

  Σήμερα, 5000 ακρο-αριστεροί διαδηλωτές, αυτο-αποκαλούμενοι «αντιφασίστες», εμπόδισαν μία ειρηνική εκδήλωση στο Heumarkt στο κέντρο της Κολωνίας από αντιπάλους του εξισλαμισμού της Ευρώπης. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από την κίνηση Pro-Koln (Υπέρ Κολωνίας), ένα πολιτικό κόμμα που αντιτίθεται στην ανέγερση ενός γιγαντιαίου τζαμιού στην πόλη, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Το τζαμί θα έχει έναν τρούλο ύψους 37 μέτρων και δύο μιναρέδες 55 μέτρων. Χτίζεται από το παράρτημα στην Κολωνία του Υπουργείου Θρησκευτικών της Τουρκίας.

  Η κίνηση Pro-Koln είχε προσκαλέσει πολιτικούς από άλλα Ευρωπαϊκά κόμματα που αντιτίθενται στον εξισλαμισμό της Ευρώπης, πιο συγκεκριμένα τον Φίλιπ Ντεβίντερ, ηγέτη του φλαμανδικού Vlaams Belang (Φλαμανδικό Συμφέρον), τον Αντρέας Μέλζερ, ευρωβουλευτή του αυστριακού FPO (Κόμμα της Ελευθερίας) και τον Μάριο Μποργκέζιο, ευρωβουλευτή της ιταλικής Lega Nord (Λίγκα του Βορρά), για να μιλήσουν στην εκδήλωση. Η γερμανική αστυνομία εμπόδισε τον Ντεβίντερ και τον Μέλζερ να φύγουν από το αεροδρόμιο όταν έφθασαν στην Κολωνία και απαγόρευσε την εκδήλωση, ενώ ακρο-αριστεροί διαδηλωτές εμπόδιζαν τον κόσμο να μπει στο Heumarkt.

  Ένας αυτόπτης μάρτυρας γράφει στο blog Πύλες της Βιέννης: «Κάθομαι στο ξενοδοχείο τώρα, μετά από μία μακρά ημέρα στην Κολωνία. Δέχθηκα επίθεση στην οδό Eibanstrasse από τραμπούκους της Antifa («αντιφασίστες»), καθώς προσπαθούσα να πάω στο Heumarkt, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει η εκδήλωση. Ο φίλος μου Μιχαήλ Κουτσέροφ ξυλοκοπήθηκε χθες. Είμαι εντελώς σοκαρισμένος από την συμπεριφορά της Αστυνομίας, η οποία δρα ως βοηθός της Antifa. Όσα γράφω δεν είναι πολύ «δεμένα» γιατί είμαι εξαντλημένος, χτυπημένος και εντελώς απογοητευμένος από το πώς έφθασε η Ευρώπη σε αυτή την κατάσταση».

  Ο Μιχαήλ Κουτσέροφ είναι Γερμανο-Εβραίος, μέλος της κίνησης Pro-Koln. Η αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει την εκδήλωση επειδή δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκατοντάδες ανθρώπους να μπουν σε ένα πεδίο μάχης» είπε ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας στον Τύπο. Μόνο περίπου 50 αντίπαλοι του εξισλαμισμού της Ευρώπης κατόρθωσαν να φθάσουν στο Heumarkt, ανάμεσά τους και ο Μάριο Μποργκέζιο, ο οποίος έβγαλε έναν πρόχειρο λόγο στα ιταλικά.

  Στο αεροδρόμιο ο Φίλιπ Ντεβίντερ επέκρινε τον Φριτς Σράμμα, τον χριστιανοδημοκράτη δήμαρχο της Κολωνίας και υποστηρικτή του τζαμιού, ο οποίος κάλεσε τους συμπολίτες του να διαδηλώσουν ενάντια στην εκδήλωση της Pro-Koln και να δείξουν την «έλλειψη ανοχής» προς την Pro-Koln. Ο Ντεβίντερ συνέκρινε το Σράμμα με τον Φρέντυ Τίλεμανς, τον σοσιαλιστή δήμαρχο των Βρυξελλών, ο οποίος επί δύο συνεχόμενα έτη έχει απαγορεύσει εκδηλώσεις εις μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της 9ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Νέα Υόρκη, επειδή δεν θέλει «να στενοχωρήσει τους μουσουλμάνους των Βρυξελλών». «Οι Βρυξέλλες και η Κολωνία έχουν δημάρχους που υποκλίνονται και προσκυνούν τον εξισλαμισμό» είπε ο Ντεβίντερ.

  Ο δήμαρχος Σράμμα είπε ότι τα σημερινά γεγονότα είναι «μία νίκη για την Κολωνία και μία νίκη για τις δημοκρατικές δυνάμεις στην πόλη». Ο Αρμίν Λάσκετ, Υπουργός Μειονοτήτων στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ήταν εξίσου χαρούμενος. Είπε ότι είναι η πρώτη φορά που μία ολόκληρη γερμανική πόλη «ξεσηκώθηκε για να υπερασπίσει τους μουσουλμάνους της».