Η Καββαδία και ο Αμβρόσιος

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Απρίλιος 2019

  Η Αννέτα Καββαδία είναι βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ. Το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων γράφει τα εξής: «Πολιτική συντάκτρια στην ΕΡΤ, συμβασιούχος επί 20 χρόνια. Ημερομηνία-σταθμός στην επαγγελματική της και όχι μόνο πορεία η 13η Ιουνίου 2013 - ημέρα του «μαύρου» στην ΕΡΤ - οπότε και συνειδητά αποφάσισε τη μη-συμμετοχή της στα σχήματα που δημιουργήθηκαν (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ). Έχει, επίσης, εργαστεί στα περιοδικά «ΑΝΤΙ» και «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στον ραδιοφωνικό σταθμό PLANET, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015. Ευρύτερα γνωστή έγινε στο πανελλήνιο όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής τους κοινής εμφάνισης, αποκάλυψε ότι ο «διορισμός» της στην ΕΡΤ έγινε με φαξ μέσα από το γραφείο του Κ. Καραμανλή. Της είχε πει τότε ζωντανά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.: «Ρουσφέτι ήσουν. Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς»». Πλέον στο βιογραφικό της η κυρία Καββαδία θα μπορεί να προσθέσει, φυσικά, και το ότι ήταν μέλος της πλειοψηφίας της Βουλής που στήριξε την κυβέρνηση Τσίπρα. Ακόμη μία κυβέρνηση που επέλεξε να στραγγαλίσει οικονομικά τους Έλληνες, να ρημάξει την μεσαία τάξη, να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας και όλα τα υπόλοιπα.

  Την Παρασκευή η κυρία Καββαδία έπαιξε ξανά στα πρωτοσέλιδα των ενημερωτικών ιστοσελίδων, καθώς επιτίμησε τον «σύντροφο Κουρουμπλή» για την φωτογραφία που τόλμησε να βγάλει με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, όταν συναντήθηκε μαζί του σε μια εκδήλωση ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που ονομάζεται «Μέλαθρον Αγάπης - Άγιος Χαράλαμπος». Ένας φιλανθρωπικός οργανισμός ο οποίος κύριο σκοπό έχει τη φιλοξενία (άπορων) ηλικιωμένων μέσα σε ζηλευτές συνθήκες που δεν θυμίζουν σε τίποτε Ελληνικό Δημόσιο.

  Όποιος θέλει να δει τι ακριβώς προσφέρει ο συγκεκριμένος οργανισμός, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Καλαβρύτων, μπορεί να το κάνει στην ιστοσελίδα a-melathron. Αν το κάνει, ας κάνει μια σύγκριση και με τις αντίστοιχες δομές του ελληνικού κράτους, τις οποίες τελικά διαχειρίζονται οι Καββαδίες της πολιτικής μας σκηνής. Το συγκεκριμένο ίδρυμα αποτελεί ένα μόνον από τα φιλανθρωπικά projects που «τρέχει» η Μητρόπολη Καλαβρύτων. Γιατί υπάρχουν κι άλλα. Και όχι μόνον φιλανθρωπικά, αλλά και με άλλου είδους κοινωνικές προεκτάσεις, όπως κέντρα νεότητας και άλλα.

  Η κυρία Καββαδία, λοιπόν, ακολουθώντας την γραμμή των πλέον ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίμησε τον κ. Κουρουμπλή, όπως είπαμε. Η κυρία Καββαδία, η ζωή της οποίας γυρνούσε γύρω από την ΕΡΤ, γύρω από γραφεία πολιτικών της δικής της παράταξης ή άλλης, οριοθετεί ως «απόλυτο κακό» έναν άνθρωπο που έχει περάσει τη ζωή του προσφέροντας, επειδή αυτός έχει το θάρρος της γνώμης του σε πολιτικά ζητήματα.

  Το να το κάνει η κυρία Καββαδία είναι λογικό. Άλλωστε είναι τοποθετημένη σε εκείνο το σημείο του πολιτικού φάσματος όπου όποιος δεν είναι ακροαριστερός είναι φασίστας, όποιος δεν πρεσβεύει την «επανάσταση» είναι «αντιδραστικός» και η κοινωνική και πολιτική απομόνωση είναι το μικρότερο κακό από αυτά που πρέπει να πάθει. Τώρα γιατί τα περισσότερα ΜΜΕ τοποθετούν την κυρία Καββαδία σε ένα βάθρο πολύ υψηλότερα του Αμβροσίου είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αναρωτηθούμε. Και ίσως βρούμε την απάντηση σε πολλά από τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα μας.

  Κατηγορία: