Η Δημοτική Κίνηση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ συμπαραστέκεται στους κατοίκους της 'Ανω Πόλεως

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Ιανουάριος 2006

  Την Tετάρτη 18 Ιανουαρίου 2006, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κινήσεως ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Γιάννης Κουριαννίδης, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως καταστηματαρχών και κατοίκων της οδού Oλυμπιάδος, συναντήθηκε μαζί τους, για να του εκφράσουν τα παράπονά τους για την σχεδιαζόμενη «ανάπλαση» της περιοχής.

  Στην συνάντηση, που διήρκεσε πλέον των 2 ωρών, ο κ. Kουριαννίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, αφού στον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται σειρά έργων (διαπλάτυνση πεζοδρομίων, τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας, κατασκευή ευρειών πεζοδρομιακών γωνιών, παρκόμετρα κ.λπ.), τα οποία θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσουν. Συγκεκριμένα, με την τοποθέτηση της διαχωριστικής νησίδας και την μετατροπή ενός από τους σημαντικότερους συνοικιακούς, περιφερειακούς του κέντρου, δρόμους της Θεσσαλονίκης σε δρόμο απλής διελεύσεως, η μικρή τοπική αγορά πλήττεται καίρια, ενώ δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στην τροφοδοσία των πολυκατοικιών με πετρέλαιο, στην διακίνηση οχημάτων πρώτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κ.λπ.), καθώς και στην παράδοση και παραλαβή των μικρών μαθητών των 45ου και 46ου Δημοτικών σχολείων (που στεγάζουν και δύο νηπιαγωγεία) από τους γονείς τους. Παράλληλα, με την κατασκευή των νέων πεζοδρομίων καταργούνται πλέον των 500 θέσεων σταθμεύσεως, σε μία περιοχή με ιδιαίτερα οξυμμένο το εν λόγω πρόβλημα.

  Oι κάτοικοι καταγγέλλουν επίσης την απαράδεκτη αντιμετώπισή τους από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Tαχιάο, κατά την επίσκεψή τους στο γραφείο του στην Δημαρχία, ο οποίος τους ειρωνεύτηκε λέγοντάς τους ότι «αγοράζουν πολλά αυτοκίνητα» (!) και ότι «δεν είναι αναγκαίο να πηγαίνουν οι γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο» (!!), ενώ έφτασε στο σημείο να τονίσει ότι «πρέπει σιγά - σιγά τα καταστήματα να αρχίσουν να απομακρύνονται μέσα από την πόλη» (!!!). H Δημοτική Kίνηση Πολιτών ΘEΣΣAΛONIKH ΠOΛH EΛΛHNIKH καταδικάζει τις δηλώσεις Tαχιάου (που εκτός των άλλων δείχνει να λειτουργεί ως ατζέντης των ξένων πολυκαταστημάτων) και υιοθετεί και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής, ζητώντας

  • να σταματήσουν αμέσως και να ματαιωθούν τα έργα για την τοποθέτηση της διαχωριστικής νησίδας,
  • να μονοδρομηθεί η οδός Oλυμπιάδος, με κατεύθυνση προς τα δυτικά της πόλεως,
  • να μη τοποθετηθούν παρκόμετρα και
  • να βρεθεί αμέσως λύση για τη στάθμευση των εκατοντάδων αυτοκινήτων, οι θέσεις των οποίων χάνονται με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

  Δεν είναι δυνατόν να ξεκινούν έργα «αναπλάσεως», χωρίς προηγουμένως να έχει δημιουργηθεί η απαραίτητη υποδομή που θα αντισταθμίσει τα όποια βλαπτικά για τον πολίτη αποτελέσματα αυτή θα επιφέρει.

  Επίσης, ο κ. Γιάννης Kουριαννίδης παρευρέθη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Στην συνεδρίαση αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Καπετανόπουλο επιστολή συμπαραστάσεως του κ. Κουριαννίδη, καθώς και η επιστολή των κατοίκων της περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν την διαβεβαίωση ότι το θέμα της νησίδας θα επανεξεταστεί και θα ληφθεί μέριμνα για όλες τις άλλες ανησυχίες και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν. Ο κ. Κουριαννίδης δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα στιυς συμπολίτες του σε κάθε μορφή αγώνα που μελλοντικά θα αποφασιστεί.

  Κατηγορία: