Ευρωσκεπτικισμός

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουάριος 2019

  H επόμενη ημέρα των εθνικών ταπεινώσεων, της αριστερής λαίλαπας και του δημογραφικού βιασμού της πατρίδας μας είναι εξίσου ζοφερή. Όσοι νομίζουν ότι πιάσαμε πάτο ας κρατούν μικρό καλάθι, διότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει.

  Η θλιβερή έκβαση που είχε το Σκοπιανό μάς έχει πια σημαδέψει. Όμως θα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να σηκωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις. Η οικονομική κρίση, τα ενεργειακά ζητήματα, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και οι μετακινήσεις πληθυσμών συνδέονται πλέον άμεσα με την κεφαλαιώδη σύγκρουση που πραγματοποιείται ανά τον κόσμο. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στα παραδοσιακά δυτικά μοντέλα και στον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό. Η σύγκρουση ανάμεσα στα έθνη και στις πατρίδες με τις κεντρικές πολιτικές, που θέλουν να τα αντικαταστήσουν με πολυπολιτισμικούς πόλους, πατώντας στον ατομικισμό και στην καταστροφή κάθε συνεκτικού δεσμού των εθνικών κοινωνιών.

  Οι ερχόμενες εκλογές, όλες, όχι μόνον οι ευρωεκλογές, θα αποτελέσουν την πρώτη δυνατή σύγκρουση ανάμεσα σε όσους τάσσονται υπέρ της καταργήσεως των εθνικών κρατών στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδιοποίησης και σε αυτούς που δεν επιθυμούν η πατρίδα τους να αποτελέσει επαρχία ενός οργουελικού νεοσοβιετικού υπερκράτους. Με δεδομένη αυτήν τη συγκυρία, το ελληνικό πολιτικό σκηνικό θυμίζει «οικογενειακό διπλό», μια και το βασικό δίπολο ανήκει στο ίδιο ευρωπαϊκό μπλοκ, ενώ απουσιάζει πλήρως ο παίκτης που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος.

  Εύλογα κάποιοι θα πουν ότι υπάρχουν πολιτικά σχήματα με χαρακτήρα εντελώς ενάντιο σε αυτήν την απειλή. Δυστυχώς, ωστόσο, έχουν έως σήμερα φανεί ανεπαρκή ή, στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, απαγορευτικά ως προς μία πιθανή συμμετοχή σε μια πανευρωπαϊκή ευρωσκεπτικιστική συμμαχία. Βασικότερη, ωστόσο, πτυχή αυτής της έλλειψης είναι η αδυναμία των συγκεκριμένων προσώπων και φορέων να δουν τη μεγάλη εικόνα και, κυρίως, την απειλή. Αδυνατούν δε, επίσης, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και πιστεύουν ότι το διακύβευμα για την πατρίδα μας είναι οι κίνδυνοι του σκοπιανού αλυτρωτισμού.

  Έτσι, με συγκλονιστική ελαφρότητα και ανευθυνότητα, μοιράζουν θέσεις, έδρες και χρήμα από μια πίτα που δεν τους ανήκει ούτε κατά διάνοια, αδυνατώντας να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα. Διότι, δυστυχώς, πρόκειται για «γαϊδούρια» που «μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα» και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο αχυρώνας δεν είναι δικός τους.

  Σε αυτήν τη συγκυρία δεν υπάρχει η πολυτέλεια της εσωστρέφειας και του στρουθοκαμηλισμού. Είναι έκτακτη και αδιαμφισβήτητη η ανάγκη συγκρότησης ενός ευρωσκεπτικιστικού μπλοκ, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα αντιταχθεί στην ομοσπονδιοποίηση της Ε.Ε. και την κατάργηση των εθνικών κρατών με ολοκληρωτική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στις Βρυξέλλες. Ένα μπλοκ που θα θέσει τη διάσωση της εθνικής ανεξαρτησίας μας ως προτεραιότητα και εφαλτήριο για μια ισχυρή συμμαχία. Μια συμμαχία, στην οποία ακόμη κι αν ο διάολος είναι ευρωσκεπτικιστής θα πρέπει να συμπεριληφθεί.