Ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη (IND/DEM) στο Ευρωκοινοβούλιο

  Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκέμβριος 2006

  Με την εγκύκλιο αριθ. 3021/22/96/1 της 8 Δεκεμβρίου 2006 του ελληνικού Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα εν ισχύ ελληνικά διαβατήρια που έχουν εκδοθεί από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Προξενικές Αρχές της χώρας παύουν αυθαιρέτως να ισχύουν από την 31.12.2006 και οι πολίτες θα πρέπει να υποβληθούν στην διαδικασία έκδοσης νέων διαβατηρίων σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ.

  Δημοσιεύτηκε: 15 Νοέμβριος 2006

  Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Καρατζαφέρης παρενέβη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, μιλώντας για το πανεπιστημιακό άσυλο και το γεγονός ότι στην Ελλάδα έγινε εφαλτήριο τραμπούκων, παρακρατικών και υποψηφίων τρομοκρατών. Η ομιλία του Έλληνα ευρωβουλευτή ήταν η εξής:

  Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμβριος 2006

  Τα νησιά Ιμβρος και Τένεδος κατοικούνταν από την αρχαιότητα από συμπαγή ελληνικό πληθυσμό ο οποίος αποτελούσε πάντα την συντριπτική πλειοψηφία. Με το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 που υπέγραψε η Τουρκία προβλέφθηκε καθεστώς διευρυμένης αυτοδιοίκησης, αλλά το 1927 η Τουρκία ψήφισε τον ρατσιστικό νόμο 1151 περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον οποίο καταργήθηκαν παρανόμως οι προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης και απαγορεύτηκε η διδασκαλία της ελληνικής.

  Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2006

  Ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη κτίστηκε το 537 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό και παρέμεινε το λίκνο του Χριστιανισμού για 1.000 περίπου χρόνια. Στην συνέχεια μετατράπηκε σε τζαμί, αργότερα σε μουσείο, ενώ τα τελευταία χρόνια η «υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ» Τουρκία το χρησιμοποιεί ως χώρο επιδείξεων μόδας, ως «θερμοκήπιο» έργων τέχνης που είναι φτιαγμένα από μαρούλι (!), ως χώρο φιλοξενίας εκθέσεων εσωρούχων (!) και ειδών υγιεινής...

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2006

  Εδώ και 10 χρόνια η γλώσσα των Πομάκων της ελληνικής Θράκης έχει καταγραφεί πλήρως, υπάρχει αλφάβητο και έχουν τυπωθεί χιλιάδες αναγνωστικά στην πομακική με την επιμέλεια Πομάκων εκπαιδευτικών που έχουν αποφοιτήσει από πανεπιστημιακά παιδαγωγικά τμήματα.

  Δημοσιεύτηκε: 09 Μάιος 2006

  Όταν υπογράφηκε η Συνθήκη της Λοζάννης (το 1923) ο ελληνικός πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου ξεπερνούσε - σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές - τους 200.000 ανθρώπους.

  Δημοσιεύτηκε: 27 Απρίλιος 2006

  Ο Επίτροπος κ. Ρεν απάντησε στις ερωτήσεις Ε-0648/06 και Ε-0667/06 λέγοντας ότι: "Η Επιτροπή εφιστά την προσοχή του Αξιότιμου Μέλους του Κοινοβουλίου στο γεγονός ότι την ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων την εγγυάται το σύνταγμα της Τουρκίας και η ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας τηρείται ευρέως".

  Δημοσιεύτηκε: 15 Απρίλιος 2006

  Προ ολίγων εβδομάδων, το "Τουρκικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών" (T.U.S.A.M.), δημοσίευσε μελέτη του για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Το κείμενο υπογράφει ο αντιπρόεδρος του κρατικού αυτού ιδρύματος Αλί Κιουλεμπί, εκ των βασικών διαμορφωτών της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τζουμχουριέτ" στις 14 Φεβρουαρίου 2006.

  Δημοσιεύτηκε: 06 Απρίλιος 2006

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ (6.4.2006), ο Γενικός Διευθυντής Διεύρυνσης της Κομισιόν κ. Μάικλ Λι υποσχέθηκε σε συνάντησή του με εκπροσώπους του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου ότι στους επόμενους 2 μήνες θα ανοίξει γραφείο της Κομισιόν στα κατεχόμενα, ώστε να γίνει η διαχείριση της πολύ υψηλής κοινοτικής ενίσχυσης που δόθηκε στους Τουρκοκυπρίους.

  Δημοσιεύτηκε: 22 Μάρτιος 2006

  Είναι γνωστή η απόφαση για την παροχή του πολύ υψηλού ποσού των 139 εκ. ευρώ προς τους Τουρκοκυπρίους. Ο Πρέσβυς της Φινλανδίας στη Λευκωσία ενημέρωσε την "Ομάδα Επαφής" του Ευρωκοινοβουλίου στις 6.3.2006 ότι η βοήθεια αυτή είναι η μεγαλύτερη που δόθηκε ποτέ από την ΕΕ κατά κεφαλή. Εντούτοις η τουρκική πλευρά εμφανίζεται ως δήθεν "απογοητευμένη", εξού και οι στημένες διαδηλώσεις, το πέταμα των αυγών και οι προπηλακισμοί από Τούρκους εθνικιστές κατά του λεωφορείου των μελών της "Ομάδας Επαφής" στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 6.3.2006.

  Σελίδες