Επιστροφή στην «κανονικότητα»

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπτέμβριος 2017

  Ο Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο είδε τα αόρατα και διαπίστωσε τα απίστευτα. Μίλησε για ... θετικό μομέντουμ στην ελληνική οικονομία και αποφάνθηκε ότι μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το αξιοποιήσει ουσιαστικά, ώστε σε έναν χρόνο η χώρα να βγει από το Μνημόνιο και «να επιστρέψει στην κανονικότητα».

  Τα προαναφερθέντα δεν χρειάζονται σχολιασμό. Αρκεί μια βόλτα στα κλειστά μαγαζιά με τις σκονισμένες βιτρίνες, τα λουκέτα, τους πάμπολλους λογαριασμούς και τα μπουγιουρντιά που έχουν σφηνώσει κάτω από την πόρτα για να διαπιστώσεις ότι το τσιπρικό μομέντουμ (λατινικά momentum, το οποίον σημαίνει φόρα, ορμή) είναι αυτό που έχει κάθε σκάφος όταν φισκάρει με ύδατα και πάει ντουγρού για τον πάτο της θαλάσσης, όπως, για παράδειγμα, αυτό που γέμισε με μαζούτ τον Σαρωνικό.

  Μια επιπλέον τραγική ειρωνεία στον λόγο του Τσίπρα είναι η φράση «επιστροφή στην κανονικότητα». Τι είναι κατ’ εκείνον κανονικό; Σίγουρα κάτι το οποίο θα έφερνε στην Βουλή και θα ψήφιζε ο ίδιος. Κανονικό, λοιπόν, για τον Τσίπρα και τους ομονοούντες με εκείνον είναι να αλλάζεις φύλο με μια απλή δήλωση! Από Βρασίδας Καρανταούλης να γίνεσαι Τζέσικα Καρανταούλη με μια απλή επίσκεψη στο ληξιαρχείο.

  Στο νομοσχέδιο του υπουργείου ... Δικαιοσύνης (άλλο ακούσιο αστείο η χρήση της λέξεως δικαιοσύνη για τοιαύτες καταστάσεις) αναφέρεται ότι: «Ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά την γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά [...] Ορίζεται ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου, το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του ώστε αυτό να αντιστοιχεί στην βούληση, την προσωπική αίσθηση του σώματος και την εξωτερική του εικόνα. [...] Η διαδικασία για την διόρθωση καταχωρισμένου φύλου, η οποία γίνεται με δικαστική απόφαση και δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση».

  Αυτή είναι η νέα «κανονικότητα» στην οποία θέλουν να μας επιστρέψουν.

  Κατηγορία: