Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ίωνα Δραγούμη στην Θεσσαλονίκη

  • Δημοσιεύτηκε: 31 Ιούλιος 2014

    Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ενδοχώρα» (παράρτημα Θεσσαλονίκης «Δεσμοί Ελλήνων») τίμησε την Πέμπτη 31 Ιουλίου την μνήμη του μεγάλου Έλληνα διανοητή και πολιτικού Ίωνα Δραγούμη, στην προτομή του στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Στην φετινή εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου «Ίων Δραγούμης» και δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας Πέτρος Πριβαρτιτσάνης.

    Παρέστησαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση, εκ μέρους του Εθνικού Μετώπου το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημήτριος Λιώτης και από τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας (ΣΕΕ) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Βενέτης. Παρέστησαν επίσης, τα μέλη του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΕΕ Κωνσταντία Καλαμπαλίκα και Δημήτριος Βαλασίδης, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας των ΑΝΕΛ Ιωάννης Βαλερής και η πολιτευτής του κόμματος Δήμητρα Ρετσινά, ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης, ο εκπρόσωπος του συλλόγου «Εθνεγερσία» Γεώργιος Σύρπης, ο πρόεδρος της ΠΑΟ Διονύσιος Βουλγαρόπουλος και πλήθος κόσμου.

    Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο και την προσφορά του Δραγούμη, τόσο πανελληνίως όσο και ειδικότερα στον μακεδονικό χώρο, ενώ συγκλονιστική ήταν η εκτενής αναφορά του στις στιγμές της δολοφονίας του. Στεφάνια στην προτομή του ήρωα κατατέθηκαν από τους «Δεσμούς Ελλήνων», την ΣΦΕΒΑ, τον σύλλογο «Ίων Δραγούμης», τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας και το Εθνικό Μέτωπο. Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

    Κατηγορία: