Εκδήλωση για την Μακεδονία στους "Δεσμούς Ελλήνων"

  • Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτώβριος 2012

    Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στον πολυχώρο "Δεσμοί Ελλήνων" στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας μας, με ομιλητή τον αρχαιολόγο Πέτρο Δημητριάδη, με θέμα "Μακεδονία, 2300 χρόνια Ελληνική".

    Ο ομιλητής με μία εντυπωσιακή ιστορική περιήγηση από το 6.000 π.Χ., που διαπιστωμένα πρωτοκατοικήθηκε η περιοχή της Θεσσαλονίκης, μέχρι τα σημερινά χρόνια, αποτύπωσε την διαχρονικότητα της παρουσίας των Ελλήνων στην Μακεδονία και στην Θεσσαλονίκη ειδικότερα, με την αγωνιώδη προσπάθεια του ελληνικού έθνους να επιβιώσει μέσα σε κατοχές, σφαγές, εξανδραποδισμούς και λεηλασίες. Οι διαδοχικές συμφορές που έπληξαν τον Ελληνισμό μετά την κατάλυση του κράτους των Μακεδόνων βασιλέων, αλλά και τις προσπάθειες αλλοιώσεως της εθνολογικής συστάσεως της περιοχής από τους κατά καιρούς δυνάστες της, δεν επέφεραν το αποτέλεσμα που επεδίωκαν, με αποτέλεσμα την επιστροφή της στον εθνικό κορμό πριν από 100 χρόνια, μετά από ποταμούς αιμάτων των Ελλήνων.

    Της ομιλίας του κ. Δημητριάδη προηγήθηκε ενημέρωση για το θέμα της καταχώσεως του ναού της θεάς Αφροδίτης από την αρχαιολογική υπηρεσία (!) στην πλατεία Αντιγονιδών, από τον Σωκράτη Σιδηρόπουλο, έναν από τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στον αγώνα για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος. Στο Διαδίκτυο λειτουργεί ήδη ιστοσελίδα στην οποία μπορούν οι πολίτες να υπογράψουν εναντίον της καταχώσεως του ναού (σχετική σύνδεση).

    Κατηγορία: