Εκδήλωση για την Θράκη στην Θεσσαλονίκη

 • Δημοσιεύτηκε: 03 Δεκέμβριος 2011

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία με τίτλο «Θράκη: Οι χαμένες ευκαιρίες» στην αίθουσα «Δεσμοί Ελλήνων» στην Θεσσαλονίκη (Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα). Ο ομιλητής Γιάννης Κουριαννίδης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και χάθηκαν για την Θράκη μας, παρά το γεγονός ότι πριν από 20 χρόνια η διακομματική επιτροπή της Βουλής είχε επισημάνει όλες εκείνες τις δράσεις που έπρεπε να πραγματοποιηθούν ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θράκης (αξιοποίηση και πάλι των αρχαίων εμπορικών και πολιτισμικών δρόμων με την Χερσόνησο του Αίμου και τις Παρευξείνιες χώρες, γειτνίαση με χώρες με συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς κ.λπ.), με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο να μαραζώνει αναπτυξιακά, αλλά και να έχει καλύψει το κενό μας σε τεράστιο βαθμό η Τουρκία, ένα κράτος δηλαδή που η ιστορική του σχέση με την περιοχή έχει να κάνει μόνο με γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα.

  Επίσης, μέσα από ένα εντυπωσιακό οπτικό υλικό, παρουσιάστηκε η δράση των πρακτόρων της Άγκυρας στην περιοχή, διά του δουρείου ίππου της, που δεν είναι άλλος από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Οι λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, όπως τόνισε ο ομιλητής, έχει να κάνει με μία σοβαρή κεντρική κρατική αναπτυξιακή πολιτική, είτε εντός, είτε εκτός ευρωζώνης, που θα καταστήσει και πάλι την πατρίδα μας γενικότερα και την Θράκη ειδικότερα ανταγωνιστικές στην διεθνή αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Απαραίτητη προϋπόθεση, βεβαίως, το άμεσο κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

  Την παράσταση έκλεψε στο τέλος η παρέμβαση της ηρωικής δασκάλας του Μεγάλου Δερείου, της Χαράς Νικοπούλου, που δεν δίστασε για άλλη μια φορά να καταγγείλει την εγκατάλειψή της από το ελληνικό κράτος όσο λειτουργούσε και πάλευε μόνη της στο ακριτικό μας πομακοχώρι και κάλεσε όλους να έχουν πάντα στην σκέψη τους και στον προγραμματισμό τους δράσεις που να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θράκης μας.

  Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης και η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Ελένη Τζιούτζια.

  Κατηγορία: