Δύο αντίθετες στάσεις

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπτέμβριος 2019

  Κατά την διάρκεια μίας πρόσφατης ομιλίας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν επιτέθηκε στην ιδέα ότι «η μετανάστευση αντικατάστασης» μπορεί να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές δυτικές χώρες. Η ομιλία του Ορμπάν δόθηκε κατά την διάρκεια της 3ης Συνόδου Κορυφής για το Δημογραφικό, που έγινε στην Βουδαπέστη στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

  Κατά την διάρκεια της ομιλίας, ο Ορμπάν τόνισε ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η ελάττωση του πληθυσμού της. «Γιατί συμβαίνει αυτό; Σίγουρα δεν συμβαίνει λόγω κάποιας αρρώστιας του χριστιανικού πληθυσμού, εξάλλου ο αριθμός των χριστιανών αυξάνει σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μία αρρώστια της ίδιας της Ευρώπης γενικά» είπε ο Ορμπάν.

  Ξεκαθάρισε ότι η μετανάστευση δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί λύση στα δημογραφικά προβλήματα. Δεν πρέπει να δεχτούμε αντικαταστάσεις πληθυσμών. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του αυτή την στιγμή δουλεύει προς μία ισχυρή πολιτική γραμμή, που θα δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια και θα δίνει κίνητρα για να κάνει κανείς παιδιά. «Χωρίς οικογένειες και παιδιά η εθνική κοινότητα θα εξαφανιστεί» εξήγησε και «εάν ένα έθνος εξαφανίζεται, κάτι αναντικατάστατο χάνεται από τον κόσμο».

  Σύμφωνα με τον Ορμπάν, το μέλλον ενός έθνους και ενός λαού μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο εάν οι οικογένειες έχουν εγγυημένα καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες αν έχουν παιδιά από το εάν δεν έχουν παιδιά. «Κερδίζουμε μόνο εάν χτίσουμε ένα σύστημα όπου αυτοί που έχουν παιδιά ζουν καλύτερα απ’ ότι εάν δεν είχαν ξεκινήσει μία οικογένεια» συνέχισε ο Ορμπάν.

  Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο άστοχο «πράσινο επιχείρημα» ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν παιδιά «για να σώσουν την Γη», λέγοντας ότι αυτή η συζήτηση πρέπει εξ αρχής να απορριφθεί.

  Την ίδια στιγμή που ο Βίκτωρ Ορμπάν αγωνίζεται υπέρ των οικογενειών της χώρας του, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρελαύνει σε σχολεία, τα οποία πλέον έχουν σχεδόν πλειονότητα παιδιών μεταναστών και λέει ότι αυτοί είναι το μέλλον της χώρας. Πόσο αντίθετες πορείες έχουν επιλέξει οι δύο χώρες!

  Και εάν όταν χάνεται ένα έθνος είναι κάτι που δεν αντικαθίσταται, όπως λέει ο Ορμπάν, πόσο πολλαπλάσιο είναι αυτό για το ελληνικό έθνος, ένα από τα ιστορικότερα έθνη στην παγκόσμια Ιστορία, με προσφορά πολλαπλάσια του σημερινού μεγέθους του; Όμως αυτό δεν φαίνεται ότι νοιάζει την άρχουσα πολιτική τάξη – νυν και πρώην – η οποία ασχολείται με το να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των διαφόρων που επιδιώκουν τον εποικισμό ολόκληρης της Ευρώπης. Τι κρίμα να μην έχουμε έναν Ορμπάν στην θέση του Προκόπη Παυλόπουλου!