Διόρισέ με Αλέξη

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Ιούνιος 2019

  Όπως όλα δείχνουν η Πρώτη Φορά Αριστερά θα συντριβεί στις επερχόμενες εκλογές. Παρόλα αυτά, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταματούν να μας δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, που δεν είναι άλλο και από το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς. Το αφήγημα που χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια ήταν ότι είναι οι συνεχιστές της πνευματικής παρακαταθήκης της ΕΔΑ. Η αλήθεια είναι όμως ότι είναι οι συνεχιστές του βαθέως πράσινου ΠΑΣΟΚ, των ρουσφετιών, των επιδομάτων και της φαυλοκρατίας.

  Η αγαπημένη μας Τασία προσπάθησε να βολέψει την κόρη της διότι απλά θέλει να έχει ίσα δικαιώματα με τους λαθρομετανάστες. Όπως αυτοί λιάζονται στο Σύνταγμα έτσι και η κόρη της θέλει να μπορεί να λιάζεται στην Βουλή. Μάλιστα παραδέχθηκε η υπουργός και δημοσίως ότι χρησιμοποιήθηκαν διασυνδέσεις για να επιτευχθεί αυτό. Με την ίδια διασύνδεση χειρός και ψήφου οι πολίτες την 7η Ιουλίου είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την κατάλληλη απάντηση. Η Τασία μετά απολογήθηκε. Προσέξτε όμως. Δεν απολογήθηκε στην κοινωνία. Απολογήθηκε μόνον στο κόμμα και στους συντρόφους της που τους στενοχώρησε. Λογικό. Έτσι είναι όλοι που λειτουργούν με καθεστωτική νοοτροπία.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής, που μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με τα κατορθώματα του τέκνου του, ενοχλήθηκε που του επισημάνθηκε ότι στο προνομιακό μισθολογικά περιβάλλον της Βουλής μετατάσσεται, από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, και η πρώην σύζυγός του Σοφία Βογιατζή. Περνώντας στην αντεπίθεση δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ίχνος ενοχής και ευθύνης. Σε αυτό το σημείο θα του ήταν χρήσιμο να διαβάσει και λίγο την αρχαία ελληνική ιστορία και όχι μόνον τα άπαντα του Μαρξ. Ο Δημοσθένης σε μία από τις περίφημες εκείνες συγκρούσεις του με τον Αισχίνη κάποια στιγμή είπε αγορεύοντας το περίφημο «Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, η της πόλεως αισχύνη, καταισχύνεις αισχύνης;» Δηλαδή «Δεν ντρέπεσαι Αισχίνη, εσύ, που αποτελείς την ντροπή της πόλης, να καταντροπιάζεις την ντροπή;» Κάπως έτσι αισθάνεται μάλλον και η θεά της ντροπής όταν ακούει τον Νίκο Βούτση, καταντροπιασμένη.

  Παραταύτα θα πρέπει να δείξουμε μία κάποια κατανόηση διότι τα ρουσφέτια αυτά έρχονται ως επιβράβευση για το κεφαλαιώδες έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μας ενημέρωσε πως «στηρίξαμε τον κόσμο που πηδούσε από τα παράθυρα και αυτοκτονούσε. Στηρίξαμε τους νέους που πηδούσαν από τις πόρτες των λεωφορείων και σκοτώνονταν πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση». Για το μισό εκατομμύριο νέων που πήδηξε σε αεροπλάνα και βαπόρια για να φύγουν από την χώρα ως οικονομικοί μετανάστες βέβαια δεν αναφέρθηκε σε κανένα σημείο. Ίσως διότι τους αντικατέστησαν με τον ίδιο και μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών ούτως ώστε να λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα. Μάλιστα, εάν τους δοθεί και δικαίωμα ψήφου ίσως να έχουμε την ευτυχία να κυβερνά για πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Όμως όλα αυτά συγχωρούνται διότι τόσο από την Λέσβο, όσο και από την Μυτιλήνη, δύο διαφορετικά νησιά κατά την γνώμη του πρωθυπουργού της χώρας, εκεί που παροικούν σε καταυλισμούς οι νέοι Έλληνες, είχε βγάλει την ιστορική του ομιλία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την οποία διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κυβέρνηση με ταξική μεροληψία. Μεροληπτούν δηλαδή ταξικά υπέρ των ασθενεστέρων οικονομικά τάξεων. Είναι να αναρωτιέται κανείς εάν βρισκόταν εν ζωή ο αντικομμουνιστής Θρασύβουλος Τσακαλώτος που έσωσε την Αθήνα και την χώρα κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών και του συμμοριτοπολέμου πώς θα αντιδρούσε σε τέτοιου είδους πύρινες ομιλίες.

  Και αφού είδε και αποείδε ο πρωθυπουργός από την αχαριστία της κοινωνίας που δεν κατανόησε την ταξική ευαισθησία της κυβέρνησής του επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας του να παγώσουν όλες οι μετατάξεις καθώς και οι προσλήψεις στο Κοινοβούλιο. Το ζητάει αυτό ο πρωθυπουργός εκείνος που διόρισε τον Νίκο Καρανίκα, αυτόν τον σπουδαίο διανοητή που το απαύγασμα της φιλοσοφικής του θεώρησης είναι το «η καριέρα είναι χολέρα». Έτσι όμως είναι οι πρώτοι μεταξύ ίσων. Έχουν προτεραιότητα στο ρουσφέτι.

  Κατηγορία: