Δεν θα κάνουμε συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή Συνέντευξη της Μαρίν Λεπέν στο περιοδικό «BHmagazino»

 • Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2014

  Πως καταφέρατε ολόκληρη η Ευρώπη να μιλάει για εσάς σήμερα και ολοένα περισσότεροι Γάλλοι να σας ψηφίζουν;

  Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει ένα έθνος. Ένα μεγάλο και ιστορικό έθνος, το οποίο θέλει να μείνει ελεύθερο και κατάλαβε με την πάροδο του χρόνου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία δομή που παρομοιάζεται με μία πραγματική φυλακή η οποία έκανε την Δημοκρατία να καταρρεύσει και μας επέβαλε μία οικονομική πολιτική που μας ισοπεδώνει και μας αλλάζει. Εμείς δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την Γαλλία και θα πρέπει η Γαλλία να παραμείνει η χώρα που είναι σήμερα.

  Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη σήμερα είναι εχθρικά και ξεσηκώνονται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία εγώ αποκαλώ Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες. Η 25η Μαΐου θα σημαδευτεί από την μεγάλη επιστροφή των λαών στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι Γάλλοι από το δημοψήφισμα του 2005 και μετά συνειδητοποίησαν τις αρνητικές συνέπειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητά τους: αναφορικά με την μεταναστευτική πολιτική, το ευρώ που επιταχύνει την αποβιομηχανοποίηση, την ανεργία κ.τ.λ.

  Μεγάλο μέρος των πολιτών θεωρεί ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι ένας κίνδυνος για την Δημοκρατία. Τι απαντάτε;

  Είμαστε όπως ο Δαβίδ με τον Γολιάθ. Είναι πολύ αποκαλυπτικό ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν συστηματικά και αποδέχονται τον προσδιορισμό που δίνουν για την Δημοκρατία όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, αλλά απορρίπτουν το Εθνικό Μέτωπο. Όταν αυτό επαναλαμβάνεται κάθε ημέρα, υπάρχουν άτομα που επηρεάζονται. Είναι, όμως, ολοένα και λιγότερα. Αυτό αποδεικνύει ότι όλη αυτή η εκστρατεία «δαιμονοποίησης» δεν λειτουργεί και χαίρομαι, γιατί είναι βαθύτατα άδικη. Οπότε, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταλάβει ότι η τακτική του δεν αποδίδει και θα καταλήξει να συζητά τα θέματα ουσίας. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Να μιλήσουμε για ιδεολογία και θέματα ουσίας.

  Πολιτικοί αναλυτές, καθώς και δημοσκόποι χαρακτηρίζουν την ψήφο στο Εθνικό Μέτωπο ψήφο διαμαρτυρίας και τιμωρίας της πολιτικής των αριστερών και δεξιών κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία. Συμφωνείτε;

  Η ψήφος στο Εθνικό Μέτωπο δεν είναι μία ψήφος διαμαρτυρίας, όταν μάλιστα ξεπερνά το 20%. Πρόκειται για μία ψήφο αποδοχής του κόμματος και ένταξης στην ιδεολογία του. Άλλωστε, πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αρκετοί Γάλλοι συμπλέουν με τις ιδέες μας. Για παράδειγμα, σε ποσοστό 74% οι Γάλλοι εκτιμούν ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλοί μετανάστες στην Γαλλία, ενώ σε ποσοστό 52% πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν είναι καλό πράγμα.

  Για ποιόν λόγο αναζητάτε συνεργασίες με άλλα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κόμματα; Κατά πόσο έχουν προοδεύσει οι συνομιλίες σας;

  Δεν έχω καμία ανησυχία ότι θα έχουμε μία ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε συμμάχους από παλιά. Σχέσεις συνεργασίας, φιλικές σχέσεις με το αυστριακό FPO, το βελγικό Vlaams Belang, την ιταλική Λέγκα του Βορρά – Fratelli dʼItalia, το ολλανδικό PVV του Γκέερτ Βίλντερς, με τους Σουηδούς Δημοκράτες. Συζητάμε μαζί τους, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών για να προχωρήσουμε. Για να διαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα.

  Σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή σάς ζητήσει συνεργασία στο Ευρωκοινοβούλιο θα την δεχθείτε;

  Όχι. Το γνωρίζουν από την αρχή. Το έχουμε πει ξεκάθαρα ότι δεν θα κάνουμε συμμαχία με την Χρυσή Αυγή. Δεν έχουμε τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες τοποθετήσεις και δεν θα συμμαχήσουμε με την Χρυσή Αυγή. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είμαστε το ίδιο.

  Η επιθυμία του Εθνικού Μετώπου να αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνάδει με την δράση σας για συνεργασίες με άλλα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα και την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού ευρωσκεπτικιστών βουλευτών στην Ευρώπη. Στόχος σας είναι να μπλοκάρετε την Ευρωπαϊκή Ένωση;

  Φυσικά, είναι ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Είμαστε εδώ για να μπλοκάρουμε όλες τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πηγαίνουν ενάντια στα συμφέροντα των λαών. Για να αποφύγουμε νέες διευρύνσεις, για να αποφύγουμε νέες πολιτικές λιτότητας, για να αποφύγουμε νέες μεταβιβάσεις της κυριαρχίας των λαών. Προχωράμε με το κεφάλι ψηλά και ξεκάθαρες ιδέες.

  Προχωράμε επίσης με έναν ξεκάθαρο στόχο, ο οποίος είναι να βάλουμε τέλος στην αποτυχία που αντιπροσωπεύει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε, και σας το λέω ειλικρινά, πολλή στοργή και πονάμε να βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίον φιλικοί λαοί αντιμετωπίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα ο ελληνικός λαός, που θεωρώ ότι είναι πραγματικά ντροπή να υποφέρει από τις δοκιμασίες στις οποίες τον υποβάλλουν.

  Ποιές θα είναι οι βασικές σας προτεραιότητες στο Ευρωκοινοβούλιο;

  Η πρώτη μας δουλειά θα είναι να φτιάξουμε την ομάδα την οποία προανέφερα και η δεύτερη να εμποδίσουμε την συνθήκη του ελεύθερου εμπορίου. Πρόκειται μάλλον να υιοθετηθεί πιο γρήγορα. Η συνθήκη του ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ θα εφαρμοστεί εις βάρος της γαλλικής γεωργίας, της γαλλικής βιομηχανίας, του δημόσιου τομέα και θα μας καρφιτσώσει για πάντα στην αμερικανική ήπειρο, στερώντας μας αυτόν τον ιδιαίτερο δρόμο που πιστεύω ότι είναι αυτός της Γαλλίας.

  Θα πρέπει να φοβούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι λαοί με αυτά που θέλετε να επιβάλετε στην Ευρώπη;

  Όχι, το αντίθετο. Δεν πρέπει να μας φοβούνται. Πιστεύω ότι είμαστε η μόνη ελπίδα των ευρωπαϊκών λαών. Η ελπίδα να ξαναβρούμε την ευημερία, η ελπίδα να ξαναβρούμε την ταυτότητά μας, τις ιδιαιτερότητες που αποτελούν τον πλούτο καθενός από τα έθνη της Ευρώπης, και επίσης η ελπίδα να δούμε τα έθνη να κάνουν αυτό που έκαναν πολύ καλά στο παρελθόν. Δηλαδή, ελεύθερες εθελοντικές συνεργασίες στα μεγάλα έργα, όπως έγινε με την Airbus, με το πρόγραμμα Ariane. Τα μόνα έργα δηλαδή που λειτούργησαν, και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Παρακολουθείτε τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

  Στην Ελλάδα που υποφέρει πολύ; Οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αναφέρομαι πολύ σε αυτούς σε κάθε εκπομπή στην οποία μιλάω. Σε κάθε εκπομπή κατηγορώ την πολιτική τάξη και τους ρωτάω πώς μπορείτε να δεχθείτε να επιβάλλεται τόση οδύνη στον ελληνικό λαό; Το ποσοστό της ανεργίας έφθασε στο 30%, στο 60% η ανεργία των νέων, 50% αυξήθηκε η παιδική θνησιμότητα, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 50%. Η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο των Ευρωπαίων. Αυτό είναι ντροπή όταν έχουμε ένα ελάχιστο όραμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης. Είναι ντροπή.

  Και έρχονται να μου πουν ότι «θα φτιάξουμε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης για να βοηθήσουμε την Ελλάδα». Τους απαντάω: «Όχι, όχι... Θα κάνετε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης, όχι για να βοηθήσετε την Ελλάδα, αλλά για να βοηθήσετε τις τράπεζες. Όχι για να βοηθήσετε τους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν θα δουν ούτε ένα λεπτό στις τσέπες τους από τα χρήματα που θα δώσετε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

  Πιστεύετε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πειραματόζωα και ότι η κρίση, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, δημιουργήθηκε από τις τράπεζες ή τους τραπεζίτες; Ή ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο ώστε η Ευρώπη να φθάσει σε αυτό το επικίνδυνο σημείο που βρίσκεται σήμερα; Και αν ναι, ποιός ο λόγος;

  Πιστεύω ότι Ευρώπη και τράπεζες είναι υπεύθυνες για την κρίση. Η κρίση δεν έπεσε από τον ουρανό στο κεφάλι μας. Δεν είναι μία φυσική καταστροφή που έπεσε επάνω μας. Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και 30 χρόνια έθεσαν σε λειτουργία όλες τις προϋποθέσεις ώστε η κρίση να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί. Έθεσαν σε λειτουργία όλες τις προϋποθέσεις ώστε όλες οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μαζέψουν τα μέγιστα κέρδη. Έθεσαν σε εφαρμογή την σκλαβιά των χρεών η οποία, αν δεν κάνω λάθος, είχε καταργηθεί στο πλαίσιο της σεισάχθειας από τον Σόλωνα που κατάργησε τα υφιστάμενα χρέη των ιδιωτών προς ιδιώτες και προς το Δημόσιο και απελευθέρωσε τους Αθηναίους που είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεών στην ίδια τους την πατρίδα το 500 π.Χ. Σήμερα επανέφεραν την σκλαβιά των χρεών και αυτό σημαίνει ότι οι λαοί είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται για να πλουτίζουν οι τράπεζες και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί εις βάρος της ευημερίας τους και, φυσικά, του μέλλοντός τους.

  Και θεωρείτε ότι η Γερμανία, όπως πολλοί την κατηγορούν, έπαιξε ρόλο σε αυτό;

  Μα φυσικά. Η Γερμανία παίζει έναν ρόλο. Η Γερμανία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα. Και έπειτα είναι οι δικοί μας ηγέτες, οι δικοί μας πολιτικοί, ακόμη πιο υπεύθυνοι. Είναι οι δικοί μας ηγέτες που είναι ανίκανοι ή δεν θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των λαών τους, και όχι η Γερμανία που υπερασπίζεται με μεγάλη αποφασιστικότητα και αυστηρότητα τα δικά της συμφέροντα. Υπάρχει μία ατυχία εδώ. Τα συμφέροντά μας και τα συμφέροντα της Γερμανίας είναι αντικρουόμενα.

  Ορισμένοι παρομοιάζουν την σημερινή κατάσταση στην Γαλλία με το ξεκίνημα της κρίσης στην Ελλάδα. Δεν είναι επιτακτική ανάγκη και για την Γαλλία να απαλλαγεί από το χρέος της;

  Η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα επιδεινώνει τα ελλείμματα και το χρέος και κατά συνέπεια αυτή η πολιτική θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και εδώ. Η αλήθεια είναι ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση στην χώρα σας. Η ιστορία με το πλεόνασμα είναι ένα ψέμα της Τρόικας. Εκείνο που κάνει ανυπόφορη την κατάσταση είναι αυτή η βίαιη πολιτική που εφαρμόζεται. Έκτακτη προτεραιότητα στην Γαλλία είναι η επανεκκίνηση της ανάπτυξης και της εργασίας, όπως και η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου. Θα πρέπει να γίνουν περικοπές, αλλά όχι από την μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους ή τους οικογενειάρχες.

  Τελικά λέτε «ναι» ή «όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

  Ναι στην Ευρώπη των Εθνών, όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι στις Βρυξέλλες, ναι στους λαούς της Ευρώπης.


  Η συνέντευξη δόθηκε στην δημοσιογράφο Μαρία Δεναξά και δημοσιεύθηκε στις 24 Μαΐου 2014 στο περιοδικό «BHmagazino».