Δεκέμβριος 1944: Όπως τότε, έτσι και σήμερα όλοι ενωμένοι

  Δημοσιεύτηκε: 02 Δεκέμβριος 2017

  Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» αποφάσισε να εντάξουμε από φέτος την μέχρι τώρα ξεχωριστή επιμνημόσυνη δέηση μας στο ετήσιο ιερό και εθνικό μνημόσυνο, το οποίο πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (και κάθε 1η Κυριακή του Δεκεμβρίου) στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, υπέρ των πεσόντων υπερασπιστών της εθνικής ελευθερίας στην Μάχη των Αθηνών.

  Στην εθνοσωτήρια Μάχη των Αθηνών συνεισέφεραν με τον αγώνα και την ζωή τους όλες οι εθνικές επάλξεις, ήτοι: Χωροφυλακή, Αστυνομία Πόλεων, Πυροσβεστική, Στρατός, 3η Ορεινή Ταξιαρχία, Εθνική Οργάνωση «Χ» του συνταγματάρχη Γεωργίου Γρίβα κυρίως στην Μάχη του Θησείου, πολίτες κ.α. Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη αποτελεί το διαχρονικό μνημείο που πρέπει να μας θυμίζει τον αγώνα υπέρ βωμών και εστιών που δίνουμε πάντα εμείς οι Έλληνες, αλλά νικάμε όταν είμαστε ενωμένοι.

  Σήμερα που η ανθελληνική λαίλαπα επελαύνει κατά της Πατρίδος και του Ελληνισμού, δεν έχουμε εμείς οι Έλληνες πατριώτες το δικαίωμα στην εσωστρέφεια. Η σημερινή μάχη πρέπει να μας βρει ενωμένους και δυνατούς στον κοινό σκοπό να επιβιώσει το Έθνος των Ελλήνων. Τιμούμε και τους νεκρούς μας στην Μάχη του Θησείου, του 1941-44, αλλά και όλους εκείνους που έπεσαν για τα ιερά της Φυλής εναντίον όλων των επιβουλέων: Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων, Αλβανών και κομμουνιστών.

  Καλούμε όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες να παρευρεθούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 9.30 π.μ. στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη (σταθμός μετρό Ακροπόλεως) για το ιερό και εθνικό μνημόσυνο των ηρωικών πεσόντων μας.

  Σας περιμένουμε.

  Για το Δ.Σ. της «Χ»
  Ο Πρόεδρος Ιωάννης Γιαννάκενας
  Η Γενική Γραμματέας Θωμαΐς Παριανού