Βανδαλισμός της προτομής της Λέλας Καραγιάννη

  Δημοσιεύτηκε: 26 Σεπτέμβριος 2016

  Με βαθιά θλίψη η Λέλα Βύρωνος Καραγιάννη, εγγονή της ηρωίδας, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων πολιτών, φίλων και απογόνων της Εθνικής Οργάνωσης Φυγαδεύσεων και Πληροφοριών «Λέλα Καραγιάννη - Μπουμπουλίνα 1941-1944» καταγγέλλει τον αποτρόπαιο βανδαλισμό-αποκεφαλισμό που έγινε στην προτομή της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα δίπλα στο Πολυτεχνείο.

  Η Λέλα Καραγιάννη, μητέρα 7 παιδιών, η οποία είχε το ανάστημα να αντισταθεί έμπρακτα στον Γερμανο-Ιταλικό Άξονα και να δώσει ακόμα και την ζωή της, για την Ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά, δολοφονείται πάλι σήμερα από άγνωστους στο κέντρο των Αθηνών. Μία ηρωίδα που υπήρξε πρωτίστως Ελληνίδα και στήριξε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

  Η οργάνωσή της «Μπουμπουλίνα» συνέβαλε σημαντικά στην ήττα του Άξονος, γι’ αυτό τιμήθηκε ως ηρωίδα και μάνα της Εθνικής μας Αντιστάσεως. Η «εκτέλεση» (δολοφονία) από τους Γερμανούς κατακτητές στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 μαζί με άλλους 59 Έλληνες, αποτελεί μια ακόμη μαύρη επέτειο της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού.

  Η σημερινή όμως πράξη ξεπερνά ακόμα και την βαρβαρότητα των ναζί! Ντροπή! Ο Σύνδεσμός μας είναι αποφασισμένος να αποκαταστήσει την ντροπή και να εντείνει ακόμα περισσότερο τον αγώνα του για την ιερή μνήμη της ηρωίδας, αλλά και των ιδανικών της.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος και Εγγονή
  Λέλα Βύρωνος Καραγιάννη