Έκτροπα σε συνέδριο του Ψυχολογικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Αποκαλύφθηκε ο «φασίστας» και «ρατσιστής» (δηλαδή εγώ)!

 • Δημοσιεύτηκε: 23 Οκτώβριος 2007

  Το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ. το Συνέδριο «Κοινωνία και Ψυχική Υγεία», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από την Ε.Ε. στα πλαίσια των Δράσεων για την άρση των εμποδίων κοινωνικής ένταξης και εργασιακής ενσωμάτωσης κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων. Η τέταρτη και τελευταία συνεδρία τιτλοφορούνταν «Μετανάστευση και Μετανάστες» και μετά από τις τέσσερις εισηγήσεις ακολούθησε η καθιερωμένη συζήτηση.

  Όσοι έλαβαν το λόγο (πανεπιστημιακοί, φοιτητές, Αλβανοί μετανάστες και γενικά ο κάθε ενδιαφερόμενος), είχαν κοινή συνισταμένη την ξενοφοβία και τον ρατσισμό των Ελλήνων και την εκμετάλλευση των αδικημένων μεταναστών από το άθλιο ελληνικό κράτος, που δεν τους περιθάλπει, που δεν τους φροντίζει, που δεν τους νομιμοποιεί πλήρως, που δεν τους αφήνει να ψηφίζουν, παρά μόνο τους χρησιμοποίησε «μαύρα» για την είσοδο στην Ο.Ν.Ε.

  Προσωπικά παραβρέθηκα στην τέταρτη συνεδρία για να παρακολουθήσω έναν αγαπητό φίλο μου αριστερό καθηγητή, αλλά μπροστά στην μονομερή αντιμετώπιση του θέματος και στην πλήρη απουσία αντίλογου «τόλμησα» να λάβω το λόγο, αγνοώντας ότι ως «φασίστας-ρατσιστής» στερούμουν του δικαιώματος. Ανέφερα, αφού καταδίκασα το απάνθρωπο φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας και της παράνομης συμβίωσης 20 ατόμων σε κάποιο υπόγειο, ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη αναφορικά με τη συμβολή της «μαύρης» εργασίας για την είσοδό μας στην Ο.Ν.Ε. (ότι δεν έχει συνυπολογιστεί η μεγάλη αύξηση των κρατικών δαπανών λόγω των λαθρομεταναστών για την Υγεία, την Παιδεία, την αστυνόμευση και τις φυλακές) και έθεσα κάποια ερωτήματα:

  Πρώτον, γιατί, ενώ σε όλη την Ευρώπη η μεταναστευτική πολιτική χαράσσεται υπέρ του κράτους, στην Ελλάδα υπάρχει η παρανόηση ότι σχεδιάζεται υπέρ των λαθρομεταναστών; Ποιο είναι τελικά το σωστό και γιατί;

  Δεύτερον, δεν προβληματίζεται κανείς μας από την ανεξέλεγκτη αύξηση των λαθρομεταναστών (υπερέβησαν το 20%) κι ότι οι ίδιοι οι ημιενταγμένοι μετανάστες θα ζητήσουν να τεθούν όρια; (Ανέφερα το παράδειγμα του Αλβανού στην Κρήτη που ψέκασε με υδροχλωρικό οξύ έναν Βούλγαρο κι ένα Πολωνό που «τόλμησαν» να ρίξουν από 30 σε 20 ευρώ το μεροκάματο). Ήδη στην αίθουσα είχαν ξεκινήσει τα μουρμουρητά.

  Τρίτον, διατύπωσα την άποψη ότι οι Έλληνες είμαστε οι λιγότερο ρατσιστές στην Ευρώπη, μια και έχουμε συγκριτικά το μεγαλύτερο αριθμό λαθρομεταναστών και συνάμα ελάχιστα κρούσματα ρατσιστικής βίας.

  Τότε σηκώθηκαν όρθιοι δυο-τρεις μετανάστες, δυο αναρχοαριστεροί και μερικοί ακόμη πανεπιστημιακοί (;) κι άρχισαν να ουρλιάζουν και να μου φωνάζουν χειρονομώντας να το «βουλώσω»! Υπεραμύνθηκα ήπια των δικαιωμάτων μου εν μέσω αποδοκιμασιών, αλλά εκεί δέχθηκα το τελικό σοκ: ο δήθεν θεματοφύλακας της πανεπιστημιακής δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, ο τιμητής των ακαδημαϊκών κατακτήσεων, η ομότιμος Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., αξιότιμη κυρία Μίκα Φατούρου-Χαρίτου, κατέβηκε από το βήμα, προχώρησε μέχρι τις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και φτάνοντας κοντά μου, με τρεμάμενο οργισμένο ύφος, έγραψε μια ακόμη υπέρλαμπρη σελίδα δημοκρατικού ήθους στην ιστορία των ψευτοπροοδευτικών λογοκριτών που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμιά μας και παρασιτούν από τους φόρους που πληρώνουμε: «Σας καλώ να απομακρυνθείτε αμέσως από την αίθουσα. Είστε ανεπιθύμητος εδώ πέρα. Δεν σας θέλουμε, οι φασίστες δεν χωράνε στο πανεπιστήμιο»!