Άτακτη υποχώρηση Μπουτάρη για τις αποκαθηλώσεις πορτραίτων δημάρχων

  • Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούνιος 2015

    O επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Γιάννης Κουριαννίδης, μετά την άτακτη υποχώρηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο θέμα της αποκαθηλώσεως των πορτραίτων προσώπων που διετέλεσαν δήμαρχοι της πόλης, δήλωσε τα εξής:

    Έστω και την υστάτη στιγμή, και ενώπιον της διαγραφόμενης πανωλεθρίας του, ο κ. Μπουτάρης απέσυρε την πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου, για την διαγραφή μέρους της ιστορίας της πόλεώς μας, με την αποκαθήλωση προσώπων που διετέλεσαν δήμαρχοί της, αφού έγινε σαφές ότι η κίνηση αυτή βρήκε πολλούς με διαφορετική άποψη ακόμη και μέσα στην παράταξή του.

    Και ενώ δήμαρχος και πρόεδρος υπέστησαν τις συνέπειες της αφροσύνης τους να έρθουν αντίθετοι με το κοινό αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών της πόλεως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η (για άλλη μια φορά) παθητική στάση της λεγόμενης μείζονος αντιπολιτεύσεως και του επικεφαλής της κ. Καλαφάτη, που έφτασε στο σημείο να ζητήσει την συγκρότηση επιτροπής επιστημόνων για να διερευνηθεί η προσφορά και η συμπεριφορά ορισμένων δημάρχων της Θεσσαλονίκης! Αντί να καταγγείλει την απροκάλυπτη και προκλητική προσπάθεια διαγραφής της ιστορικής μνήμης από πλευράς του κ. Μπουτάρη, σύρθηκε πίσω από την πρότασή του και άφησε να το κάνει αυτό ο ίδιος ο δήμαρχος, παρουσιάζοντας μάλιστα την υποχώρησή του ως προϊόν άδολης αυτοκριτικής!

    Είπαμε πολλές φορές ότι ο κ. Μπουτάρης θα παίζει χωρίς αντίπαλο για μία πενταετία, αφού ούτε η παράταξη που διοίκησε τον Δήμο επί δεκαετίες υπερασπίζεται την Ιστορία της και την ιστορία της πόλεως, ούτε κάποιοι που εξελέγησαν τάχα ως «πατριωτική αντιπολίτευση» τιμούν την εμπιστοσύνη των πατριωτών που τους ψήφισαν, επιλέγοντας να φυγομαχούν συνεχώς.