Ωμός εκβιασμός Καραμανλή

 • Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπτέμβριος 2007

  Πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί τον ωμό εκβιασμό του ελληνικού λαού από τον πρωθυπουργό στο ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης. Ο κ. Καραμανλής δεν έθεσε όπως κάποιοι λένε, ένα απλό δίλημμα όπως συνηθίζουν να κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας σε κάθε προεκλογική περίοδο. Βλέποντας τα ποσοστά του κόμματος αλλά και της παράταξης του «συνεταίρου» του Γιώργου Παπανδρέου να πέφτουν, ο πρωθυπουργός αποφάσισε με τους επικοινωνιολόγους του βεβαίως, να παίξει το τελευταίο του χαρτί εκβιάζοντας τους Έλληνες: «ή θα μου δώσετε αυτοδυναμία για να σχηματίσω ισχυρή κυβέρνηση ή πάμε ξανά σε εκλογές».

  Δηλαδή ο κ. Καραμανλής μας λέει κατάμουτρα ότι αν δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία το κόμμα του, δεν θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία και θα μας σύρει σε νέες εκλογές για να αλλάξουμε γνώμη (!), να αναθεωρήσουμε. Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι; Γιατί δεν δέχεται ότι ο ταλαιπωρημένος λαός μας θέλει ασφαλιστικές δικλίδες και περισσότερο έλεγχο στους κλέφτες; Αν οι πολίτες θελήσουν, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θέλουν, πεντακομματική βουλή και κυβέρνηση συνεργασίας, θα τους πει ο πρωθυπουργός ότι δεν δέχεται την ετυμηγορία τους; Εχει ξανασυμβεί αυτό σε δημοκρατικό καθεστώς; Να βγαίνει στην ψύχρα ο πρωθυπουργός και να εκβιάζει τον λαό του;

  Ο θείος του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε θέσει το 1974 το δίλημμα «ή εγώ ή τα τανκς» αλλά εδώ το πράγμα παραπάει. Ο ανιψιός του εθνάρχη μας λέει ότι «εγώ θα αποδεχτώ τη βούλησή σας μόνο αν μου δώσετε την αυτοδυναμία, γιατί στην περίπτωση που δεν θα μπορέσω να κυβερνήσω εγώ δεν συνεργάζομαι». Μας είπε στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυνατότητες για συνεργασίες και πως το φυσικό επακόλουθο είναι να πάμε σε εκλογές, για να αλλάξει γνώμη ο λαός και να του δώσει την αυτοδυναμία. «Είναι ειλικρινής εξήγηση» είπε. Δηλαδή μας κάνει ξήγα εξαρχής ο κ. Καραμανλής για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

  Ο πρωθυπουργός στην πραγματικότητα θέλει να ανακόψει τη διαρροή ψήφων κυρίως προς τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Βλέπει τις μυστικές μετρήσεις που κάνει η Ρηγίλλης και διαπιστώνει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ήταν ένα μπαλόνι που θα ξεφούσκωνε και πως πολλοί γαλάζιοι ψηφοφόροι μετακινούνται στα σοβαρά και όχι από παρόρμηση σε αυτές τις εκλογές. Όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν και θα υποκύψουν στον εκβιασμό του, δεν έχω καμία αμφιβολία. Άλλωστε ο Καραμανλής ποντάρει σε κάποιους που θεωρεί κορόιδα. Σου λέει, όλο και κάποιος θα τσιμπήσει και δεν θα ψηφίσει τον Καρατζαφέρη για να με ψηφίσει προκειμένου να μην πάμε σε άλλες εκλογές. Και βέβαια δεν είναι μόνο ο εκβιασμός για την αυτοδυναμία.

  Η ανησυχία του για το εκλογικό αποτέλεσμα τον έκανε να επιχειρήσει να «προσηλυτίσει» το ακροατήριο Καρατζαφέρη παριστάνοντας τον Μακεδονομάχο. Είπε ότι θα θέσει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αν δεν επιλυθεί προηγουμένως το ζήτημα της ονομασίας, αλλά βεβαίως μετά τις εκλογές. Θυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είχε πει ότι ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο για να ξεπεράσει τον σκόπελο της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δεν μας είπε όμως ο κ. πρωθυπουργός γιατί οι δικοί του ευρωβουλευτές ψήφισαν την έκθεση Μέγερ σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ με το όνομα Μακεδονία; Δεν μας είπε γιατί καταψήφισαν την τροπολογία Καρατζαφέρη για την απάλειψη αυτού του κειμένου; Και δεν τα είπε, για να μην παραδεχτεί ενώπιον του ελληνικού λαού ότι δεν προστάτευσε τα συμφέροντα της πατρίδας, την ώρα που μιλούσε περί πατριωτισμού.

  Εν κατακλείδι ο κ. Καραμανλής προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι σε θέση να μας εκβιάζει. Άφησε τη μισή Πελοπόννησο να καεί, άφησε αβοήθητους 68 συνανθρώπους μας να καούν ζωντανοί και έχει το θράσος να ζητά αυτοδυναμία. Ε, δεν σε παίρνει κύριε πρωθυπουργέ λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία για την οποία ευθύνεσαι εσύ και η κυβέρνησή σου. Η ανικανότητα της κυβέρνησής σου έκαψε τον Μοριά! Τώρα θέλεις ανανέωση να κάψεις και την υπόλοιπη πατρίδα μας; Ο φασισμός στις μέρες μας άλλαξε πρόσωπο. Αν δεν είναι φασισμός η απόρριψη της ετυμηγορίας των Ελλήνων για μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις, τότε τι είναι;

  Κατηγορία: