Χωρίς ενδοιασμούς

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Νοέμβριος 2009

  Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την προκατάληψη
  και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την προκατάληψη.
  Εξαρτάται από την προκατάληψη.
  Μάριο ντε Αντράδε

  Εμείς, στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, είμαστε προκατειλημμένοι. Γιατί είμαστε εκφάνσεις ενός συστήματος πίστεως. Πίστεως στην ιερότητα των χωμάτων της πατρίδας, πίστεως στην κοινότητα αντιλήψεων για τη ζωή, πίστεως στα ήθη και στις παραδόσεις ενός έθνους με κοινότητα πεπρωμένων, πίστεως στις χυμώδεις ρίζες του υπεραιωνόβιου αειθαλούς δένδρου που στέκεται όρθιο στις καταιγίδες, στις φωτιές, στα χτυπήματα των αλλότριων υλοτόμων και στο σαράκι της εσωτερικής διάβρωσης, πίστεως στην ηλιακή απολλώνια αρμονία και την διονυσιακή σεληνιακή μέθη της βασιλικής δρυός, της υπερφυούς, της υπερβατικής και της ενορατικής, που υπερκαλύπτει τον πλανήτη μας με την ελληνική Ιδέα. Είμαστε πλατωνικοί, ασκητικοί και λακωνίζοντες.

  Δεν είμαστε προϊόντα παρθενογένεσης. Είμαστε κλάδοι θαλεροί μιας παράταξης πολυάνθρωπης που, στην πορεία μιας οικονομικής και υλιστικής ανάπτυξης, έχασε τον προσανατολισμό της, τις μεταφυσικές πεποιθήσεις, και τις ηθικές της αξίες. Εκτός από εμάς. Πλην ημών, των «Λακεδαιμονίων». Που καλούμαστε τώρα να επαναπροσανατολίσουμε την πορεία ενός κορμού που κάμθηκε, λύγισε και μετατράπηκε σε ασπόνδυλο ερπετό, συρόμενο πάνω στα χώματα αυτής της γης που το ανέθρεψε, αυτής της γης που τόσο αγαπήσαμε.

  Καλούμαστε τώρα, εμείς, να επανακατευθύνουμε τον κορμό αυτού του ιερού δένδρου, που έχασε προσωρινά την ταυτότητά του και να τον οδηγήσουμε στην ανάκτηση της ιδιοπροσωπίας του και της φυσικής του εντελέχειας. Καλούμαστε να καλλιεργήσουμε το περιβάλλον για την ανάδειξη των εγγενών του ιδιοτήτων που θα του διασφαλίσουν την πρέπουσα υψιπετή πορεία του. Ως άλλοι Οδυσσείς καλούμαστε να φράξουμε τα αυτιά μας με κερί, να αγνοήσουμε τις προκλητικές παρέλξεις που υπόσχονται οι απατηλές σειρήνες του πολιτικού αμοραλισμού και να προχωρήσουμε ορθοτομώντας τον λόγο της Αληθείας.

  Γιατί η αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι κάποιες φορές, είναι διατρητική, διεισδυτική, και καταλυτική. Αφυπνίζει και οδηγεί. Απεχθάνεται τα προσωπεία και τα ψιμύθια. Και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να πορευθούμε, αν θέλουμε να εγερθούμε μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος. Ενός μέλλοντος που απαιτεί έναν Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να προβάλλει με ευκρίνεια τις εθνικές και κοινωνικές του ρίζες για να αποδώσει τους εθνικούς και κοινωνικούς του καρπούς. Και αυτό οφείλει να πράξει χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς αμφιταλαντεύσεις.