Χαμηλό το κύρος της χώρας μας

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Σεπτέμβριος 2004

  Διαβάζουμε στο IN.GR

  • Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μεταφορά αμερικανικού οπλισμού στην Κύπρο παραβιάζοντας σχετική απαγόρευση των όρων πώλησης των όπλων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

  • Ο κ. Έρελι υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει υπόψη της τη μεταφορά αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Κύπρο και δήλωσε: "Εάν η Τουρκία είχε μεταφέρει όπλα σε κάποιο τρίτο μέρος, τότε φυσικά θα ήμασταν αναγκασμένοι να πράξουμε κάτι, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού".

  • Λευκωσία: Γιατί δεν βλέπουν τον Αττίλα;

  Για τους πέραν του Ατλαντικού "Συμμάχους και φίλους μας", φαίνεται ότι ο Αττίλας έγινε με όπλα "made in Taiwan" και η κατοχή της Βόρειας Κύπρου συνεχίζεται επί τριάντα χρόνια με όπλα "made in Zimbabwe"...

  Αυτό που πρέπει να μας εμβάλλει σε σκέψεις είναι ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τόσο χονδροειδώς γελοία επιχειρήματα για να καλύψουν την Τουρκία που δείχνουν ότι θεωρούν τους Έλληνες εντελώς κάφρους. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και ας δούμε γιατί μας βλέπουν έτσι. Ίσως οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι Αμερικανοί! Εάν επρόκειτο για ένα κράτος που αγωνίζεται και ξέρει να διεκδικεί τα δίκαιά του, σίγουρα αυτός ο κ. Έρελι και ο κάθε κ. Έρελι δεν θα έδινε μία τόσο εξωφρενική απάντηση.

  Τόσα χρόνια υποχωρήσεων, συμβιβασμών και απεμπολήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι της Αλβανίας, της "Μακεδονίας" και προπαντός της Τουρκίας, μας έχουν καταστήσει κράτος αναξιόπιστο, κράτος που δεν αξίζει να σέβεται κανείς περισσότερο απ' όσο τους Παπούα. Την ζημιά των τελευταίων 30 χρόνων, που δεν αξιώσαμε την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο, ήλθε να αποτελειώσει σαν χαριστική βολή η πρωθυπουργία Σημίτη με τα Ίμια, τους S-300, την Μαδρίτη, το Ελσίνκι, τον Οτσαλάν κ.λπ.

  Κατηγορία: