Φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το Μεγάλο Δέρειο

  • Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγουστος 2008

    Στις πρώτες φωτογραφίες βλέπουμε το περίφημο σπίτι στο οποίο μένει η Χαρά Νικοπούλου με τον σύζυγό της στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου. Το νεαρό ζευγάρι απαρνήθηκε τις ανέσεις της πόλης, επιλέγοντας να ζήσει εδώ και 3 χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες, υπακούοντας στην αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος. Ό,τι δεν κατάφεραν οι λίγοι τραμπούκοι τουρκόφρονες της περιοχής, να διώξουν δηλαδή από το χωριό την δασκάλα, το επιχειρεί τώρα ο "Έλληνας" δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός, εξαναγκάζοντάς την να εγκαταλείψει το σπίτι, με δεδομένη την έλλειψη στέγης προς ενοικίαση στο χωριό!

    Την ίδια στιγμή, στο τζαμί του χωριού πραγματοποιούνται, χωρίς άδεια, οικοδομικές εργασίες, με ριζική μετατροπή του εσωτερικού χώρου του. Παρά τις επώνυμες καταγγελίες πολιτών, στο Α.Τ. Σουφλίου και στην Εισαγγελία, τα αστυνομικά όργανα διαπίστωσαν απλώς ότι "εκτελούνται εργασίες βαφής του χώρου"! Πρώτη φορά βλέπουμε πάντως βαφή με τόνους αμμοχάλικου και τσιμέντων! Αυτήν την καραμπινάτη παρανομία δεν την βλέπει κανείς. Τον τοίχο που υποτίθεται ότι γκρέμισε η Χαρά Νικοπούλου στην παράγκα που διαμένει, τον είδε φυσικά ο δήμαρχος κ. Πουλιλιός.

    Άλλες κραυγαλέες πολεοδομικές αυθαιρεσίες τουρκοφρόνων κατοίκων του χωριού, των οποίων οι θέσεις σταθμεύσεως ξεφυτρώνουν, στην κυριολεξία, όπου να 'ναι! Κι αυτές τις παρανομίες κανείς δεν τις είδε!

    Κατηγορία: