Φραγμός στα εφιαλτικά σενάρια που απειλούν την Κύπρο

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβρουάριος 2006

  Δύο χρόνια μετά την πολυπόθητη ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώνουμε με οδύνη ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε για το επίτευγμα αυτό. Αποδεικνύεται δυστυχώς, ότι αντί η ένταξή μας στην Ε.Ε. να είναι ασπίδα προστασίας που θα συνείσφερε τα μέγιστα στην προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού, δρα ως δούρειος ίππος που εξουδετερώνει, ένα μετά το άλλο τα τείχη των αντιστάσεων μας. Πέραν από την τεκμηριωμένα αδικαιολόγητη αδυναμία εκμετάλλευσης των κοινοτικών κονδυλίων (λόγω του "νεο-κυπριακού αρχοντο-χωριατισμού" που επικρατούσε κατά την περίοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων), οι ζημιές που αποκομίσαμε στο Κυπριακό είναι μεγάλες.

  Οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οδηγία, συνταχθείσα από άσχετους (πιθανώς μεθοδευμένη από φιλότουρκους ευρωπαίους εταίρους, με Κυπριακή ανοχή σημειώστε), υπερισχύει αυτόματα, κατεδαφίζοντας, όπως είπαμε, τα εναπομείναντα τείχη των αντιστάσεων μας. Επιβεβαιώνονται αυτοί που προειδοποιούν ότι μεθοδεύεται η εφαρμογή, έστω και τμηματικά του σχεδίου Ανάν. Κομματάκι-κομματάκι, συμπληρώνεται το "puzzle". Ξεκινήσαμε με κάποια "αθώα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης", και λόγω ένταξης, μας πήρε το ποτάμι. Εμπόριο τουρκοκυπριακών (υποτίθεται) προϊόντων μέσω της Πράσινης Γραμμής, γιατί όπως λέχθηκε αποτελούν προϊόν μόχθου, πληρωμή σύγχρονων, "ευρωπαϊκών" φόρων υποτελείας, όπως παροχή ενέργειας στα κατεχόμενα (και στον τουρκικό στρατό κατοχής), χρηματοδότηση των κατεχομένων μέσω των χρημάτων που ξοδεύουν τα καραβάνια των επισκεπτών στα σκλαβωμένα εδάφη μας κ.α. Τώρα ήρθε να προστεθεί το θέμα της επαγγελματικής άδειας στους Τουρκοκύπριους φορτηγατζήδες, που θα δοθεί για να ανθίσει πιο πολύ το εμπόριο με τα κατεχόμενα, μαραίνοντας περαιτέρω την αξιοπρέπειάς μας.

  Όταν αυτά, λίγα-λίγα γίνονται ανεκτά, με την πάροδο του χρόνου θα φτάσουμε στα τελευταία βήματα. Τότε, οι όποιες αντιδράσεις θα πνιγούν κι αυτές στον ποταμό των "εξελικτικών" αυτών βημάτων που θα φροντίσουν όλοι να έχουμε κάνει. Τότε θα μας πουν το εξής αφοπλιστικό: "Μα όλα αυτά τα δεχτήκατε, και φτάσαμε ως εδώ, τώρα θα αντιδράσετε;" Μετά το γερό ταρακούνημα που βιώσαμε στο δημοψήφισμα, έχουμε πάλι εισέλθει σε μία φάση, στην οποία η κοινωνία μας θα λέγαμε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό της αδιαφορίας για τα φρικτά που συμβαίνουν γύρω μας. Για τα της τσέπης τους οι Κύπριοι εξεγείρονται για ψύλλου πήδημα, ενώ για τα σημαντικά που αφορούν το μέλλον της Πατρίδας τους, μένουν να παρακολουθούν απαθείς, και εξ αποστάσεως, δεχόμενοι τους εξευτελισμούς, τον έναν μετά τον άλλον. Επιπλέον, ανέχονται κάποιους από τους ηγέτες να τους κοροϊδεύουν με εύηχα συνθήματα, με επικοινωνιακά κόλπα, που στοχεύουν στην παραπληροφόρηση και στον αποπροσανατολισμό.

  "Με τα δεδομένα που είχαμε ενώπιόν μας, επιμετρώντας τα υπέρ και τα κατά, αφήνοντας κατά μέρος τους συναισθηματισμούς, και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, πήραμε τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου". Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλεφθεί ότι κάποιοι κάτι τέτοια θα εκστομίσουν αν, ω μη γένοιτο, γίνει δεκτή τελικά μια λύση με βάση τα άνομα σχέδια των εχθρών του Ελληνισμού. Υπάρχει στην διάθεσή τους το λεκτικό, το οποίο χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτοί που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις εθνικές ήττες. Κάτι παρόμοιο δεν είπαν μετά τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου;

  Στις επερχόμενες εκλογές, οι Έλληνες της Κύπρου θα πρέπει να σκεφτούν ώριμα, και να ψηφίσουν πατριωτικά, για το καλό του τόπου, και όχι για να κερδίσουν κάποιοι το στοίχημα της κομματικής συσπείρωσης. Εφόσον απέρριψαν το σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, είναι απαράδεκτο να στηρίξουν ηγέτες του ΝΑΙ, και άλλους με αμφιλεγόμενες θέσεις επί του επίμαχου σχεδίου. Με τέτοιο τρόπο αναιρούν το την ψήφο τους, βάζοντας νερό στον μύλο αυτών που εργάζονται για γρήγορη επαναφορά του σχεδίου (συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου υψηλού επισκέπτη μας, του Βρετανού Υπουργού των Εξωτερικών). Οι πολίτες θα πρέπει με την ιερή ψήφο τους, για δεύτερη φορά μετά το δημοψήφισμα, να σταματήσουν τον κατήφορο που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην τουρκοποίηση, και να βάλουν φραγμό στα εφιαλτικά σενάρια που απειλούν την Πατρίδα.

  Κατηγορία: