Υπόδουλος και ευνουχισμένος Τύπος

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπτέμβριος 2011

  Η χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής διαπλοκής, δίνει έντονο αγώνα επιβίωσης στις ημέρες μας όπου το καταστροφικό της πέρασμα έχει γίνει αντιληπτό και από τους πλέον ανυποψίαστους πολίτες. Με νύχια και δόντια προσπαθούν να προστατέψουν τους δύο πυλώνες της μεταπολίτευσης τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυκλοφορία του σημαντικού βιβλίου του αρεοπαγίτη ε.τ. Σπύρου Σπύρου, δικαστή στην υπόθεση Κοσκωτά, «Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και γιατί χρεωκόπησε η Ελλάδα», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πελασγός» τον Οκτώβριο του 2010, όπου αποκαλύπτεται το παρασκήνιο της αθώωσης του Ανδρέα Παπανδρέου και η πολιτικο-δικαστική διαπλοκή της απόφασης.

  Λοιπόν η σπουδαία αυτή κατάθεση, ενώ εστάλη προσωπικά (σε πολλούς χέρι-χέρι), σε όλους τους «μεγάλους» δημοσιογράφους, που υποτίθεται ότι δεν φοβούνται και δεν λογοδοτούν, με εξαίρεση τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο («Ελεύθερη Ώρα») και τον Μιχάλη Δημητρίου («Αδέσμευτος Τύπος»), ουδείς άλλος τόλμησε να σχολιάσει (έστω αρνητικά) την έκδοση. Απόλυτη αποσιώπηση!

  Είναι πραγματικά λυπηρό, αλλά η λεγόμενη 4η εξουσία στην Δημοκρατία, στην Ελλάδα της διαπλοκής συγκατοικεί συνεργολαβικά με την διεφθαρμένη πολιτική εξουσία. Κρίμα και ντροπή!

  Κατηγορία: