Τρία θεατρικά έργα από τον Κώστα Πρέκα στον Κολωνό

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Οκτώβριος 2014

  Πιστός στο κοινωνικό και ηθικό προβληματισμό τον οποίο υπηρετεί, ο Κώστας Πρέκας ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ανεβάζει τρία θεατρικά στο δικό του «Θέατρο Σκάλα» (Καμβουνίου 10 & Λένορμαν 136) στον Κολωνό. Έχοντας ήδη δει τα έργα την περσινή σαιζόν μπορούμε να γράψουμε την άποψή μας για αυτά.

  Το πρώτο από αυτά τα έργα είναι ο Χορός του Έρωτα του Μιχάλη Μάστορου. Σε αυτό ένας πλεϊμπόι έχει εξαφανισθεί από τις πρώην ερωμένες του αφού τις εξασφαλίσει οικονομικά. Όμως κάποια αγγελία που μπαίνει σε μια τοπική εφημερίδα, του αλλάζει την ήρεμη ζωή. Τότε θα φανούν μπροστά ξανά οι παλιές του αγάπες, αλλά αυτός θα προσπαθήσει να τις αποφύγει. Ένα έργο όπου ο Κώστας Πρέκας αποδεικνύεται έξοχος κωμικός, αλλά πίσω από την επιφάνεια το έργο κρύβει πολλά για την φύση του έρωτα και τι είναι αυτό που τραβά το κάθε φύλο στο ερωτικό παιχνίδι. Ποιος αγαπά πραγματικά και πως αποδεικνύεται αυτό; Ανάλαφρη φαινομενικά κωμωδία με μπόλικο προβληματισμό λοιπόν με Κώστα Πρεκα και Βαγγέλη Πυρίνη να κλέβουν παράσταση και να περιστοιχίζονται από τις Ξένια Μητσοπούλου, Κορίνα Τριανταφύλλου, Νατάσα Κορομβόκη και τον Λουκά Ξαπλαντέρη. Ο «Χορός του Έρωτα» ανεβαίνει κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 20:30.

  Η Ληστεία της Κύπριας Ειρένας Ιωαννίδου-Αδαμίδου είναι μία παράσταση-κραυγή απόγνωσης. Σε αυτό μια νεαρή διαρρήκτρια, η Αλεξάνδρα μπαίνει στο σπίτι του ηλικιωμένου κύριου Αλέκου για να τον κλέψει. Εκείνος της αντιλαμβάνεται και η διάρρηξη αποτυχαίνει. Όμως αντί να την καταδώσει την πιάνει συζήτηση και σιγά-σιγά προσπαθεί να την κάνει να μιλήσει για τον εαυτό της και να την στρέψει σε ένα σωστό δρόμο. Η συζήτηση όμως αποκαλύπτει την μοναξιά και των δύο και τα ψέματα που λένε στους ίδιους τους εαυτούς τους για να νοιώθουν καλύτερα. Η συνάντηση δύο ανθρώπων που θα μπορούσαν άνετα να είναι παππούς και εγγονή σε ένα κόσμο ψεύτικο και μοναχικό και μια μεταστροφή που θα κάνει καλό και στους δύο, αλλά θα έχει άδοξο τέλος. Ένα ηθικό αριστούργημα, που θα έπρεπε να παίζεται στα σχολεία όλης της χώρας, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα με αυτούς που μας κυβερνούν. Μία συγκλονιστική παράσταση με Κώστα Πρέκα και Κατερίνα Πυρίνη που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30.

  Τέλος μετά από χρόνια ξανα-ανεβάζει την πετυχημένη παιδική παράσταση Δαίδαλος και Ίκαρος του Γιώργου Κουλάκη κάθε Κυριακή πρωί στις 11:00. Με τον ίδιο και τους Κατερίνα Πυρίνη, Μαρία Παλλάδα, Λευτέρη Σκούταρη, Γεωργία Χατζηθεοδούλου, Ελένη Γιακουμάκη, Νίκη Βέττα και Δημήτρη Τσοιδάκη. Έναρξη Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014.

  Κατηγορία: