Το τέλος μιας Ουτοπίας

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούνιος 2008

  Την Τετάρτη 11 Ιουνίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς θα παρουσιασθεί το βιβλίο του Γιάννη Κολοβού «Το τέλος μιας ουτοπίας», από τις εκδόσεις «Πελασγός» του Γιάννη Γιαννάκενα. Σε αυτό το βιβλίο ο Γιάννης Κολοβός καταρρίπτει όλα τα ιδεολογήματα του πολυπολιτισμού για έναν μετα-εθνικό κόσμο. Το διάβασα με πρόδηλο ενδιαφέρον, όχι επειδή θα είμαι στο πάνελ των παρουσιαστών του βιβλίου, αλλά διότι πραγματικά η παράθεση των εμπειρικών αποτελεσμάτων του πολυπολιτισμού από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν αφήνει κανένα ίχνος αμφιβολίας για την αποτυχία του.

  Και είναι απορίας άξιον πως οι πεφωτισμένοι αριστεροί της πατρίδος μας εξακολουθούν να υποστηρίζουν ένα κοινωνικό μοντέλο που έχει αποσαρθρωθεί σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία. Πως υποστηρίζουν κάποιοι ότι θα επιτευχθεί η ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στην πατρίδα μας, όταν η Γαλλία δεν έχει ενσωματώσει τους μετανάστες 3ης και 4ης γενεάς; Πως γίνεται κάποιοι να μην καταλαβαίνουν ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι πολιτισμικώς ασύμβατοι στην χριστιανική Ευρώπη;

  Το παράδοξο δεν είναι η ιδεολογική αγκύλωση των αριστερών. Οι περισσότεροι εξ αυτών πέρασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι την «δικτατορία του προλεταριάτου», βγάζοντας φλύκταινες στο άκουσμα της λέξεως πατρίδα και έθνος. Αυτό που προξενεί κατάπληξη είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προσχωρήσει πλήρως στις διεθνιστικές πολύ-πολιτισμικές αντιλήψεις της Αριστεράς, απεμπολώντας κάθε εθνική αναφορά στην πολιτική της. Ενώ στις εκλογές του 2000 η Ν.Δ. δημοσίευε προεκλογικές καταχωρήσεις στις εφημερίδες για τα δεινά της λαθρομεταναστεύσεως, όταν έγινε κυβέρνηση προχωρά από την μία νομιμοποίηση στην άλλη. Ο δε κ. Παυλόπουλος έχει γίνει ο πιο διαπρύσιος υποστηρικτής των μεταναστών στην πατρίδα μας, χωρίς κανένα ενδοιασμό.

  Η πολιτική και πνευματική ελίτ της χώρας μας παρουσιάζει μία απίστευτη ροπή απο-εθνικοποιήσεως, αφήνοντας την Ελλάδα να πορεύεται στα θέματα μεταναστεύσεως με τον αυτόματα πιλότο και κατηγορώντας ως ρατσιστές την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που αντιδρά σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Γινόμαστε μάρτυρες μίας απίστευτης «εθνοφοβίας», με πρωταγωνιστές τα κατεστημένα πολιτικά κόμματα - πλην ΛΑ.Ο.Σ. - και την κρατικοδίαιτη αριστερή ιντελλιγκέντσια. Όλοι αυτοί μαζί προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες να εκποιήσουν την εθνική τους ταυτότητα, να πάψουν να αισθάνονται ιδιοκτήτες της πατρίδος τους, να διαγράψουν από την μνήμη τους την ιστορία και τον πολιτισμό των πατέρων τους, προκειμένου να μην θιγούν (!) οι λαθρομετανάστες που εποικίζουν καθημερινώς την χώρα μας.

  Σε όλη την Ευρώπη τα δεξιά κόμματα - υπό την πίεση των πατριωτικών κινημάτων - λαμβάνουν μέτρα κατά της μεταναστεύσεως. Μόνο στην Ελλάδα η Ν.Δ. συναγωνίζεται την Αριστερά στο ποιος θα δώσει περισσότερα προνόμια στους μετανάστες, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις των Ελλήνων. Η Ελλάς πρέπει να παραμείνει μία μονοεθνική, μονοπολιτισμική χώρα, όπως ήταν πάντοτε. Οι Έλληνες, αν αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, θα ενημερώσουν την Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται τόση βιασύνη εκ μέρους τους.

  Έως τότε όμως θα πρέπει όλοι εμείς, πολίτες και πολιτικοί, να υπερασπισθούμε την εθνική κοινωνία και τον εθνικό πολιτισμό. Το βιβλίο του Γιάννη Κολοβού είναι μία θαρραλέα καταγραφή της πολυπολιτισμικής ουτοπίας και πρέπει να διαβασθεί από όλους. Τα υπόλοιπα την Τετάρτη 11 Ιουνίου, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 7ης Ιουνίου 2008 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: