Το νέο βιβλίο του Σταύρου Καρκαλέτση για το Ποντιακό αντάρτικο και την Γενοκτονία

 • Δημοσιεύτηκε: 25 Ιούνιος 2007

  Είναι γνωστοί στους κόλπους των ποντιακών κοινοτήτων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι αγώνες που έδωσαν και δίνουν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ο πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης και τα στελέχη του, υπέρ των δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Την ώρα που η πατρίδα απεθνοποιείται και εκποιείται, την ώρα που Ρεπούση και Γιαννάκου ισοπεδώνουν την εθνική μνήμη και ασελγούν πάνω στην ιστορία μας, την ώρα που ο «κουμπάρος» του Ερντογάν τρώει την μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη, ο ΛΑ.Ο.Σ. με μπροστάρη τον Γιώργο Καρατζαφέρη δίνει μάχες στις Βρυξέλλες και όχι μόνο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η απάντηση στο προσκλητήριο του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. από τους υπόλοιπους Έλληνες ευρωβουλευτές (να συνυπογράψουν κείμενο προς την Ε.Ε. για αναγνώριση της Γενοκτονίας) ήταν η αναμενόμενη: Σιωπή και αδιαφορία! Η εντολή που έλαβαν από τις ηγεσίες των κομμάτων τους είναι πλέον φανερή: Να μην ενοχλείται η Τουρκία! Έτσι κατάντησαν (γιατί για κατάντημα πρόκειται) να ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο κατά των εθνικά ωφέλιμων προτάσεων Καρατζαφέρη και υπέρ της Τουρκίας! Όπως έγινε στο παρελθόν για το casus belli, τους αγνοούμενους της Κύπρου και την αρμενική γενοκτονία. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: ο ελληνικός λαός έστειλε στην Ευρωβουλή τους κυρίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να προασπίζονται τα δικά μας εθνικά συμφέροντα ή αυτά της Τουρκίας;

  Μετά την σταυροφορία του Γιώργου Καρατζαφέρη για αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έρχεται τώρα ένα από τα στελέχη «πρώτης γραμμής» του ΛΑ.Ο.Σ. να καταθέσει την δική του συνεισφορά στην ιερή αυτή υπόθεση: πρόκειται για τον περιφερειακό σύνδεσμο και υποψήφιο στην Εύβοια, ιστορικό Σταύρο Καρκαλέτση. Το βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών έχει τίτλο «Το Ποντιακό αντάρτικο και η Γενοκτονία». Πρόκειται για το 12ο βιβλίο του πολυγραφότατου στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ., ένα βιβλίο-καταπέλτη κατά του τουρκικού ρατσισμού και σωβινισμού. Στις σελίδες του περιγράφονται η μεθόδευση του εγκλήματος από τον Κεμάλ και τους συνεργάτες του και η Γενοκτονία σε κάθε τραγική της πτυχή. Ρίγος διαπερνά τον αναγνώστη όταν διαβάζει συγκλονιστικές και ανατριχιαστικές περιγραφές των τουρκικών εγκλημάτων, όπως τον αφανισμό των ποντιακών χωριών, με τους Τούρκους να κλείνουν τους χωρικούς στις εκκλησίες, όπου και τους έκαιγαν ζωντανούς κατά εκατοντάδες! Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, εξιστορείται με δεκάδες φωτογραφίες και συναρπαστικό κείμενο το Έπος της ποντιακής Αντίστασης, το θρυλικό αντάρτικο του Πόντου, μια άγνωστη στους πολλούς σελίδα της νεώτερης ιστορίας μας.

  Με το βιβλίο του Σταύρου Καρκαλέτση, πιστοποιείται για πολλοστή φορά η αλληλεγγύη και στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. στον μαχόμενο Ποντιακό Ελληνισμό. Οι χορτασμένοι από γαλάζιες και πράσινες υποσχέσεις Πόντιοι αδερφοί μας, με την οξυδέρκεια που διακρίνει τον Πόντιο, αντιλαμβάνονται ποιοι τους εμπαίζουν και ποιος τους στηρίζει, έμπρακτα! Ο Σταύρος Καρκαλέτσης, με το έργο του αυτό, χαρίζει μια δυνατή συνεισφορά στην εθνική μνήμη, μετά τα βιβλία του για την Κύπρο, την ΕΟΚΑ και τον Μακεδονικό Αγώνα. Θα ήταν δε εξαιρετικά ενδιαφέρον, να μας υποδείξει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή ο Συνασπισμός, δικά τους στελέχη και νέους επιστήμονες, που να κουβαλούν το πνευματικό και συγγραφικό φορτίο του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Σταύρου Καρκαλέτση. Έχουν τέτοια στελέχη; Ποια η εθνική συνεισφορά των δικών τους; Είναι θλιβερό να σιωπούν, πελαγωμένοι στην τουρκολιγούρα που τους δέρνει.

  Οι Πόντιοι έχουν μνήμη και κρίση! Και βεβαίως δεν πρόκειται να ξεχάσουν ΠΟΤΕ ποιος κατέθετε στεφάνι στον τάφο του αρχισφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και ποιος έκανε «κουμπαριές» με τους Τούρκους, την ώρα που αλωνίζουν στο Αιγαίο και κατέχουν παράνομα την ελληνική γη της Κύπρου. Το βιβλίο του Σταύρου Καρκαλέτση «Το Ποντιακό αντάρτικο και η Γενοκτονία», θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία, τα περίπτερα και τους πάγκους των εφημεριδοπωλών της Αθήνας στις 25 Ιουνίου. Έναν μήνα μετά θα «ταξιδέψει» στην επαρχία και τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται ήδη με ανυπομονησία από το πολυπληθές ποντιακό στοιχείο της Μακεδονίας.

  Κατηγορία: