Το ΚΚΕ και η προτομή του Πέτρου Κόκκαλη

 • Δημοσιεύτηκε: 21 Νοέμβριος 2008

  Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΚΚΕ στην Ελλάδα, οι Έλληνες κομμουνιστές, εκ των τελευταίων της Ευρώπης, προκαλούν και πάλι. Στις 5 Οκτωβρίου 2008, έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής ηγετικού στελέχους του τότε ΚΚΕ, του γιατρού Πέτρου Κόκκαλη, στον Γράμμο.

  Δηλαδή στον χώρο όπου ο Εθνικός μας στρατός ύψωσε την Ελληνική σημαία νίκης και τερμάτισε τον αλληλοσπαραγμό των Ελλήνων κατά τον αδελφοκτόνο εμφύλιο, που εκείνοι, οι κομμουνιστές, προκάλεσαν, με την βοήθεια του Στάλιν. Οι του ΚΚΕ, παρότι ανήκουν στους ηττημένους εκείνης της περιόδου, μετά από 60 χρόνια εξακολουθούν να προκαλούν και προσπαθούν να αναβιώσουν τα παλαιά μίση και πάθη, που τόσο στοίχισαν στο λαό μας και στην πατρίδα μας, με πολιτικό στόχο την επανασυσπείρωση της λαϊκής τους βάσης.

  Διαβάζοντας στα ΜΜΕ των Ιωαννίνων τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ. Ανδρέα, για το συγκεκριμένο θέμα, αισθάνθηκα πως πράγματι η ελληνική ψυχή αγρυπνεί και το διεθνιστικό ανοσιούργημα, της παραποίησης της ιστορίας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει.

  Διάβασα μετά μεγίστης προσοχής δημοσιεύματα του έντυπου τύπου της πόλεως των Ιωαννίνων, κυρίως των έγκριτων εφημερίδων «Πρωινού Λόγου» και «Πρωινών Νέων» και διαπίστωσα, πως υπάρχει αντίσταση στην νέα λαίλαπα παραποίησης της ιστορίας, που προσπαθεί το ΚΚΕ και οι μέντορές του να επιτύχουν στην πατρίδα μας. Μου προκάλεσε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη του νεότερου, εγγονού του τιμηθέντος, στον Γράμμο, στελέχους του ΚΚΕ. Η παρουσία του εκεί ήταν με την ιδιότητα του εγγονού, του νεοκομμουνιστή ή του μεγαλοκαρχαρία νεοκαπιταλιστή!

  Διάβασα επίσης, σε πρόσφατο φύλλο του Πρωινού Λόγου την επιστολή που απέστειλε ο αναγνώστης της εφημερίδος, Βασίλης Δημ., κάτοικος Ιωαννίνων, ο οποίος κατέληγε: «Ως Έλληνας πολίτης ερωτώ, πάντα υπεύθυνο, ποιος παρεχώρησε τον χώρο να στηθεί η προτομή, Δήμαρχος, Νομάρχης ή η ελληνική πολιτεία; Ποιος;»

  Έτσι, έχοντας την ιερή υποχρέωση προς όλους εκείνους, τα ηρωικά παλικάρια του Εθνικού μας Στρατού, που έπεσαν στον Γράμμο για να μην ενταχθεί η Ελλάδα μας στο «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά και στην οικογένειά μου, της οποίας μέλος, ήταν πρωτοπαλίκαρο του Ναπολέοντος Ζέρβα, με την ιδιότητα του Προέδρου Οργάνου Περιφερειακής Πολιτικής του κόμματος συμβουλευτικού οργάνου του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., επεξεργάσθηκα και προώθησα ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που κατέθεσε ο βουλευτής μας, κ. Κ. Βελόπουλος.


  Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού
  Θέμα: Αντιδράσεις για την εκδήλωση του ΚΚΕ στο Γράμμο

  Στις 5 Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε από τη Γενική Γραμματέα (του ΚΚΕ) κα Αλέκα Παπαρήγα η προτομή του Καθηγητή της Χειρουργικής Πέτρου Κόκκαλη. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη «για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα».

  Η είδηση είναι συνταρακτική. Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά προκαλεί: όχι μόνο τα παλικάρια του Εθνικού Στρατού που έπεσαν στο Γράμμο για να μην ενταχθεί η Ελλάδα στο απάνθρωπο «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά και τους επιζώντες αγωνιστές και τους συγγενείς των ηρωικών θυμάτων.

  Δίκαιες είναι λοιπόν οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η προχθεσινή τελετή στο Γράμμο, διότι εκδηλώσεις όπως αυτή δεν είναι γιορτές λήθης και συμφιλίωσης και προκαλούν την αγανάκτηση και διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στο λαό μας.

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται να μας απαντήσει αν η εκδήλωση αυτή του ΚΚΕ, είναι «γιορτή λήθης και συμφιλίωσης» ή προκαλεί την αγανάκτηση και διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στο λαό μας;
  • Προτίθεται να μας απαντήσει αν κάτω από τη δική του ανοχή έγινε η συγκεκριμένη εκδήλωση;