Το Ελληνικό Μέτωπο στο χωριό Μελάς για τα 100 χρόνια Μακεδονικού αγώνα

 • Δημοσιεύτηκε: 18 Οκτώβριος 2004

  Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στο χωριό Μελάς (Στάτιστα) του νομού Καστοριάς, ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από την ένοπλη έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα και τον θάνατο του ήρωα Παύλου Μελά.

  Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε φέτος ενώπιον 3.000 περίπου ανθρώπων με την παρουσία του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου. Ο Αρχιεπίσκοπος συγκλόνισε με την συγκινητική ομιλία του τους χιλιάδες παρευρεθέντες, καθώς τόνισε μεταξύ των άλλων και την αναγκαιότητα να παραμένουν οι Έλληνες πάντοτε ενωμένοι βαδίζοντας στα χνάρια όσων πέρασαν και στις απαιτήσεις όσων θα 'ρθουν.

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, όπως κάθε χρόνο, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, αποτελούμενη από τον Διευθυντή Οργανώσεως Θεοδόση Αθανασά, τους περιφερειάρχες Γιάννη Κουριαννίδη και Γιώργο Κοκόγια, τον πρόεδρο της Ν.Ο. Καστοριάς Κοσμά Παπαβασιλείου, αντιπροσωπείες των Ν.Ο. Κοζάνης, Πέλλας και Φλώρινας και πλήθος μελών και φίλων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους του προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος της Ν.Ο. Καστοριάς.

  Αντιπροσωπεία του Τμήματος Γυναικών του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ με επικεφαλής την πρόεδρο Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα παρευρέθη και συμμετείχε στις εκδηλώσεις αυτές. Σε συνεργασία δε με τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ δώρησε (για πώληση και ενίσχυση) στο Μουσειακό χώρο της οικίας όπου σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς, 100 βιβλία με θέμα τον Παύλο Μελά, τον Καπετάν 'Αγρα, τον Καπετάν Κώττα και τον Μακεδονολάτρη Ίωνα Δραγούμη.

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ήταν το μόνο κόμμα του πατριωτικού χώρου που τίμησε και φέτος την μεγάλη αυτή εθνική εκδήλωση, ενώ από τα λοιπά κόμματα του πολιτικού σκηνικού εκπροσωπήθηκαν μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

  Κατηγορία: