Το «Βήμα της Κυριακής» με ολοσέλιδη αναφορά στο Εθνικό Μέτωπο

 • Δημοσιεύτηκε: 17 Μάρτιος 2014

  Με ολοσέλιδη αναφορά στο Εθνικό Μέτωπο κυκλοφορεί το κυριακάτικο «Βήμα». Στο φύλλο της 16ης Μαρτίου 2014, αφού κάνει αναφορά σε ορισμένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος, όπως τον Γενικό Γραμματέα Μάνο Κώνστα, τον Διευθυντή Οργανώσεως Γιώργο Βεργιάννη, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Καρδαρά και τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Κουριαννίδη (καθώς και πολλούς άλλους), προβαίνει σε ορισμένα ερωτήματα και διαπιστώσεις που απαιτούν, από μέρους του Κινήματος, συγκεκριμένες απαντήσεις και διασαφηνίσεις.

  Οι πολλές παρενθέσεις-σχολιασμοί δημιουργούν μια εικόνα ασάφειας. Ο Μάνος Κώνστας είναι ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος, το Εθνικό Μέτωπο όντως καταδικάζει την άσκηση βίας στην πολιτική σκηνή, το Εθνικό Μέτωπο δεν διαθέτει τάγματα εφόδου κ.ο.κ. Είναι εντελώς ψευδές ότι το Εθνικό Μέτωπο άσκησε ή επιδίωξε να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας στις πλείστες διαμαρτυρίες, στις οποίες προέβη για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Μικροεπεισόδια υπήρξαν, αλλά ποτέ η κατάσταση δεν ξέφυγε από τα πλαίσια της διαμαρτυρίας που επιτρέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους (τα οποία, σημειωτέον, άλλοι παραβιάζουν συστηματικά, αυτοαποκαλώντας υποκριτικά εαυτούς «συνταγματικό τόξο»). Σε αντίθεση, το Εθνικό Μέτωπο δέχτηκε άνανδρη επίθεση από τους γνωστούς-άγνωστους την ώρα που διαμοίραζε έντυπο υλικό, επίθεση μάλιστα για την οποία ποτέ δεν προέβη σε αντίποινα.

  Για το καίριο ζήτημα της ιδεολογικής ταυτότητας του Εθνικού Μετώπου, ο κ. Βορίδης που επιλέχθηκε να σχολιάσει επί τούτου είναι μάλλον ο πλέον ακατάλληλος γιʼ αυτό το σκοπό. Ο άνθρωπος με την νεφελώδη, όσο και ασυνεπή ιδεολογική ταυτότητα, που μέχρι πριν μερικά χρόνια αποκαλούσε τον εαυτό του Εθνικιστή και σήμερα δεν διστάζει να υιοθετήσει λόγο και πολιτικές πρακτικές που συνάδουν με τον κυνισμό του νεοφιλελευθερισμού, κανένα λόγο δεν θα έπρεπε να αρθρώνει για την ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα του Ελληνικού Εθνικισμού, την οποία διακηρύσσει με τόλμη το Εθνικό Μέτωπο.

  Για την απορία του συντάκτη της εφημερίδας περί του «πώς είναι δυνατό το Εθνικό Μέτωπο να ανοίγει συνεχώς γραφεία, όταν τα μεγάλα κόμματα κλείνουν τα δικά τους, αφού δεν έχουν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους», η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Το Εθνικό Μέτωπο δεν διαθέτει υπαλλήλους, ούτε πελατεία. Διαθέτει μονάχα στελέχη. Έντιμους αγωνιστές που δεν διστάζουν να καταθέσουν και τον τελευταίο τους οβολό σε έναν αγώνα που τον θεωρούν τίμιο, σημαντικό, αδιάφθορο και ιδεολογικά ξεκάθαρο. Σε αυτά τα πλαίσια, τα περί χρηματοδότησης του Μετώπου από πηγές ... διάφορες αποτελούν αστειότητες.

  Το Εθνικό Μέτωπο ευχαριστεί θερμά την εφημερίδα και τον συντάκτη της, διότι η αναφορά τους δείχνει το πόσο πλέον υπολογίσιμη δύναμη αποτελεί το Κίνημα. Άνθρωποι και στόχοι ξεκάθαροι, αγωνιστές έντιμοι, στελέχη άφθαρτα και αδιάφθορα: αυτό χρειάζεται ο τόπος, αυτό διαθέτει και το Εθνικό Μέτωπο, που αγωνίζεται για την Ελλάδα και την Κοινωνία.