Την κοπάνησε ο Τζουμάκας

  • Δημοσιεύτηκε: 28 Οκτώβριος 2000

    Σε προχωρημένη κατάσταση σήψης βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και το τελευταίο περιστατικό κυριολεκτικά μιλάει από μόνο του. Ο Στέφανος Τζουμάκας, ένας πολιτικός που συνέδεσε το όνομα του με σειρά καταστροφών, εγκατέλειψε την Ελλάδα για την Αμερική. Το να αναγκάζεται ένας απλός πολίτης να μεταναστεύσει είναι λυπηρό, αλλά κατανοητό. Το να επιλέγει όμως ένας πολιτικός, που το κόμμα του κυβερνάει επί 20 χρόνια, να μεταναστεύσει και να αφήσει τους συμπατριώτες του να υποστούν τις συνέπεις των "ιδεών" του είναι πρωτάκουστο. Και ακόμα πιο εξοργιστικό και ασυνεπές είναι να μεταναστεύει ένας σοσιαλιστής πολιτικός στην αντισοσιαλιστική Αμερική.

    Το βιογραφικό της ντροπής: ο Στέφανος Τζουμάκας ήταν, όπως και όλοι σχεδόν οι "προοδευτικοί" πολιτικοί, αντιστασιακός κατά την περίοδο 1967-74: προήχθη σε έφεδρο αξιωματικό επί τιμή από την δικτατορία. Αργότερα διετέλεσε επί πολλά έτη υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ. Επί της υπουργείας του τα έτη 1995-1998 είχε την "ιδέα" να αναθέσει την δασοπυρόσβεση από την Δασική στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αποτέλεσμα: κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δασών και εκατοντάδες σπίτια και έχασαν την ζωή τους δεκάδες πυροσβέστες. Το 1998 αποκοιμήθηκε σε, κρίσιμη για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών, σύσκεψη των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, καθώς είχε ξενυχτήσει την παραμονή στα μπουζούκια!

    Η περίπτωση Τζουμάκα δεν είναι μεμονωμένη ανάμεσα στους πολιτικούς. Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην υπουργός της ΝΔ, εγκατέλειψε την Ελλάδα το 1994 για την Αγγλία. Αλίμονο στους νέους, που βράχνιασε η φωνή τους με τις ντουντούκες και καρούλιασαν τα χέρια τους με τα πανώ στις κομματικές συγκεντρώσεις. Τις καταστροφικές συνέπειες των "ιδεών" θα τις πληρώσουν αυτοί, ενώ οι "ιδεολόγοι" πολιτικοί θα τους εγκαταλείψουν για το εξωτερικό.

    Κατηγορία: