Τζιχάντ, ο ιερός πόλεμος του Ισλάμ

 • Δημοσιεύτηκε: 01 Αύγουστος 2014

  «Τζιχάντ, ο ιερός πόλεμος του Ισλάμ» του Ηλία Νικολακάκη
  Εκδόσεις «Κυρομάνος», Θεσσαλονίκη, 2003.

  Είναι γνωστό ότι μερικά από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών διαδραματίζονται στις περιοχές που αποτελούν τον κόσμο του Ισλάμ. Τα γεγονότα αυτά θα παρέμεναν εν πολλοίς ανεξήγητα χωρίς την γνώση του φανατισμού και των κινήτρων των πολεμιστών του Ισλάμ και της πίστεώς τους στην αρχή του Τζιχάντ, ιεροπολέμου που κηρύσσεται σε περιπτώσεις κινδύνου για τα κράτη τους, αποστασίας των ηγετών τους ή νοθεύσεως του περιεχομένου της πίστεως στον Αλλάχ.

  Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που ερμηνεύει τις σύγχρονες ενέργειες των τρομοκρατικών οργανώσεων με βάση τις εντολές του Κορανίου, των λογίων και των διατάξεων των ιεροδιδασκάλων. Και είναι επίσης η πρώτη που υποδεικνύει τον τελικό σκοπό του ιερού πολέμου ο οποίος δεν είναι άλλος από εκείνον που όρισε ο Μωάμεθ: η τελική επικράτηση του Ισλάμ, της πίστεως στον μοναδικό Θεό, τον Αλλάχ.

  Η παρούσα έκδοση εμπλουτίσθηκε με τεκμηριωμένη αναφορά στην έκρηξη ιεροπολεμικών φαινομένων στην χερσόνησο του Αίμου και την Τουρκία που οφείλονται στην αφύπνιση του ισλαμικού στοιχείου μετά την κατάρρευση του σοσιαλισμού και στην προσπάθεια της τουρκικής ηγεσίας να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην περιοχή.

  Κατηγορία: