Τα πρώτα ονόματα του δημοτικού συνδυασμού στην Θεσσαλονίκη

 • Δημοσιεύτηκε: 20 Ιούλιος 2006

  Σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. την Πέμπτη 20 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των 22 ονομάτων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του με την επωνυμία «Λαϊκός Δημοτικός Συναγερμός Θεσσαλονίκης».

  Ο κ. Καρατζαφέρης έστειλε μήνυμα στον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο λέγοντας: «Εάν σταματήσει την κατρακύλα του κάτω από το 10% θα περάσει από τον πρώτο γύρο, εάν δεν την σταματήσει, θα πάει στη βάσανο του τελευταίου γύρου» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

  Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτίμησε ότι σε πολλές νομαρχίες και δήμους πλέον δύσκολα θα αναδειχτεί κάποιος νικητής χωρίς την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν το συγκεκριμένο μήνυμα απευθύνεται προς τον αντίπαλό του, απάντησε: «Στον τσοπάνο απευθύνεσαι πάντα, όχι στην στάνη».

  Ερωτηθείς για το κριτήριο της μη εντοπιότητάς του ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε: «Ήμουν υποψήφιος βουλευτής της Θεσσαλονίκης και θα είμαι και στις επόμενες εκλογές», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Παπαγεωργόπουλο κατηγορώντας τον ότι, ενώ κρύβεται από τα σοβαρά θέματα, όπως η οικολογική καταστροφή στους Ταγαράδες, αναλώνεται ατσαλάκωτος σε απανωτά εγκαίνια, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης μονοπωλεί καταχρηστικά την δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα και το κανάλι της ΕΤ3 «παραμάγαζο» της κυβέρνησης και του κ. Παπαγεωργόπουλου.

  Οι πρώτοι 22 υποψήφιοι του «Λαϊκού Δημοτικού Συναγερμού» είναι οι: Ορέστης Αγγελίδης, Στυλιανή Αγριογιάννη, Θωμάς Ακριβόπουλος, Λαμπρινή Βάββα, Ιωάννης Γεωργόπουλος, Αναστασία Δούμπλη, Κωνσταντίνος Κανιάς, Παναγιώτης Κασκαράς, Ιωάννης Κουριαννίδης, Ιωάννης Μανίδης, Αβραάμ Μαυρομάτης, Ελισάβετ Νίκου, Ευάγγελος Παντελίδης, Αχιλλεύς Παπαντίνας, Στυλιανός Πετκάκης, Π.Σταυρίδης-Χρυσοβέργης, Ιωάννης Τσούφλας, Δημόκριτος Φωτιάδης, Βασιλική Χατζοπούλου, Πασχάλης Χριστόδουλος και Αναστάσιος Ψαθάς.