Τίμησαν την θυσία του Παύλου Μελά και κατήγγειλαν κυβέρνηση και ΗΠΑ

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτώβριος 2005

  Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. και για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο μνημείο του ήρωα (Πλατεία Παύλου Μελά - Ρηγίλλης & Βασ. Σοφίας, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών, Αθήνα) ανοικτή συγκέντρωση, προς τιμήν του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά (101η επέτειος).

  Την εκδήλωση χαιρέτησε ο εκδότης Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωπος τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος, μεταξύ των άλλων, καυτηρίασε την προκλητικότητα της στάσεως των Η.Π.Α. με τις δηλώσεις του Αμερικανού υφυπουργού Νίκολας Μπερνς περί καταπιεσμένων αλβανικών, «μακεδονικών» και τουρκικών μειονοτήτων.

  Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Νίκος Μελάς, πρόεδρος της Νεολαίας του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, ο οποίος τόνισε ότι η θυσία του Παύλου Μελά μας δείχνει την αναγκαιότητα αγώνος για τα εθνικά μας ζητήματα, τα οποία έχουν απεμποληθεί από τα κατεστημένα κόμματα.

  Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Σωκράτη Ψαρρά, προέδρου του Πατριωτικού Συλλόγου «Θερμοπύλες», ο οποίος στηλίτευσε την παρακμή και την σήψη της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, που την έχουν αποναρκώσει ανθέλληνες, αυτοί που νιώθουν αλλεργία απέναντι σε ότι εθνικό και ελληνικό. Τόνισε δε ότι οι πατριώτες θα σταθούν όρθιοι απέναντι στις προκλήσεις, υπερασπίζοντας την Πατρίδα.

  Κεντρικός ομιλητής ο ιστορικός - συγγραφέας Σταύρος Καρκαλέτσης, υπεύθυνος του Γραφείου τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., συγγραφέας βιβλίου για τον Μακεδονικό Αγώνα, αναφέρθηκε στις προεκτάσεις και τον συμβολισμό της θυσίας του Παύλου Μελά. Ο ομιλητής τόνισε την ανάγκη αγωνιστικής δράσης των Ελλήνων, ώστε να μην χαθούν τα αποκτήματα της γενιάς του Παύλου Μελά και όλων των ηρώων, επώνυμων και αφανών, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας και του Έθνους συνολικά. Χρέος των νέων Ελλήνων είναι, αν δεν μπορούν να μοιάσουν στους ήρωες αυτούς, τουλάχιστον να τους θυμούνται και να τους μνημονεύουν, κυρίως όμως να αγωνιστούν για ένα καλύτερο Ελληνικό αύριο. Στηλίτευσε δε την απαράδεκτη και μειοδοτική στάση των κυβερνώντων στα θέματα της Τουρκίας και Σκοπίων.

  Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: η διαχρονική πορεία του Ελληνισμού διανθίζεται και εξασφαλίζεται από θυσίες σαν αυτή του Παύλου Μελά. Εμείς οι Έλληνες εθνικιστές τιμούμε όλους εκείνους που δίνουν την ζωή τους για την Πατρίδα και ο θάνατος του Παύλου Μελά συγκλόνισε την αποχαυνωμένη αθηναϊκή κοινωνία του 1904. Ανέφερε επίσης πως οι ενέργειες της τελευταίας τριετίας των διοργανωτών για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Πλατείας και του Μνημείου του Παύλου Μελά, βρήκαν ανταπόκριση στον Δήμο και έτσι εντάχθηκε στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο η συντήρηση, ηλεκτροφώτιση και σηματοδότηση του χώρου.

  Στεφάνια κατέθεσαν οι Λεωνίδας Γεωργιάδης (Εκδόσεις Γεωργιάδη και Ελληνική Αγωγή), η Νεολαία του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, ο Σωκράτης Ψαρράς (Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες») και για τις Εκδόσεις Πελασγός ο Ιωάννης Γιαννάκενας. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους, το μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΛΑ.Ο.Σ. Θεοδόσης Αθανασάς, οι τομεάρχες του ΛΑ.Ο.Σ Παναγιώτης Αποστόλου και Τάσος Διακογεωργίου, οι συγγραφείς Αντ.Αντωνάκος και Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα, ο γνωστός δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα με τον Εθνικό Ύμνο.