Τʼ άτι σου ακόμα μας πατά, Μπραΐμη!

 • Δημοσιεύτηκε: 13 Νοέμβριος 2014

  Όταν ο Κωστής Παλαμάς δημοσίευσε το 1909 στον "Νουμά" τα "Σατιρικά Γυμνάσματα", είχε πλήρη επίγνωση μιας οδυνηρής πραγματικότητας, που δυστυχώς παραμένει εφιαλτικά επίκαιρη έναν αιώνα και πλέον μετά. Τα χρόνια που πέρασαν δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν συνθήκες, νοοτροπίες, συσχετισμούς. Οι φοβικοί πολιτικοί του 1909 με τα παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά και την υποτακτική διάθεση βρήκαν συνεχιστές στις εποχές που ακολούθησαν. Ο ραγιαδισμός βαθύτατα ριζωμένος, κυριάρχησε και γέννησε νέες νοσηρές νοοτροπίες που εξακολουθούν να βασανίζουν τον Ελληνισμό.

  Οι προδοτικές επιλογές του μεταπολιτευτικού πολιτικού κόσμου που οδήγησαν στην χρεοκοπία και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, ήταν η φυσική συνέχεια του προσανατολισμού που ήθελε την Ελλάδα, επαρχία είτε της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, είτε κάθε άλλου πιθανού επικυρίαρχου. Το κύριο χαρακτηριστικό ήταν το ίδιο: οφείλουμε να ακολουθούμε τον προσανατολισμό που θα μας δώσει την επιβίωση, υποβαθμίζοντας κάθε πιθανότητα ανεξαρτησίας και παραδίδοντας την προγονική παρακαταθήκη μόνο στα ράφια των τουριστικών προϊόντων.

  Οι Τούρκοι είναι εδώ! Μέσα από την άρρωστη στάση πολιτικών και διπλωματών που καταφεύγουν σε κατευνασμούς και νομικισμούς, σε δήθεν καλύψεις από δομές όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σε τίποτα δε μπορούν να μας βοηθήσουν. Μέσα από τα ελεεινά τηλεοπτικά δίκτυα που προβάλλουν τα υποπροϊόντα των Τούρκων ακόμα και πρωταγωνιστών σφαγών κατά του Ελληνισμού, "ελληνικές" σειρές που δείχνουν Τούρκο να συζεί με Ελληνίδα και να προκύπτει η μικτή οικογένεια. Μέσα από το απίστευτο ξεπούλημα της Ελληνικής γης σε Τούρκους "επενδυτές", από την άφρονα και εγκληματική πολιτική εισαγωγών που καθιστά την Τουρκία δεύτερο ή τρίτο εμπορικό εταίρο (χωρίς να είναι στην Ε.Ε.).

  Μέσα από τις πολλές και ποικίλες πολιτιστικές ομάδες και πρωτοβουλίες της διαβόητης "ελληνοτουρκικής" φιλίας. Μέσα από τους πολλούς και ολοένα πολλαπλασιαζόμενους πουλημένους διανοητές που τεχνηέντως κατασκευάζουν ιδεολογήματα προκειμένου να θέσουν εκτός ιστορικής πορείας τον Ελληνισμό. Μέσα από τον διχασμό που τόσο έντεχνα τροφοδοτούν οι συνεχιστές της άγονης αντιπαράθεσης από την σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους. Μέσα από την διείσδυση σε πρωτοβουλίες που επιδιώκουν να αλλοιώσουν το περιεχόμενό τους, στις οποίες ασυνείδητα ενίοτε συμμετέχουν και εθνικιστές. Μέσα από την εκπαίδευση που στρεβλώνει την ιστορία και αρνείται να δείξει το πραγματικό πρόσωπο των Τούρκων.

  Στις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται ο τόπος, η εθνική αφύπνιση είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να πολεμήσουμε το νέο προσκύνημα που υπαγορεύουν οι πρόθυμοι ως ρεαλιστική στάση. Πρέπει να συντρίψουμε τον ραγιαδισμό. Να δώσουμε απάντηση εθνική στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Θράκη και όπου αλλού προκύπτει απειλή. Να σταματήσουμε τις άσκοπες εκκλήσεις στους "δανειστές". Η Ελλάδα διαθέτει δυνάμεις, αρκεί να έχει απόφαση.

  Οι εθνικιστές είναι η φυσική πρωτοπορία αυτού του αγώνα. Δεν αρκούν οι επισημάνσεις χρειάζεται άμεση δράση. Να ξυπνήσουμε τον Ελληνικό λαό που ξέρει να μάχεται. Έχουμε χρέος αγώνα.

  Κατηγορία: