Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι

  • Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγουστος 2004

    "Πάντως, ερωτηματικά δημιυργεί η προκλητικότητα αυτή της 'Αγκυρας, παρά το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την γεφύρωση των διαφορών των δύο χωρών και για την υποβοήθηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας".

    Με την φράση αυτή τελειώνει άρθρο της "Ναυτεμπορικής". Και διερωτάται κανείς, γιατί δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν επιτέλους, ότι ακριβώς λόγω των προσπαθειών αυτών που καταβάλλει η ελληνική πλευρά, αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα. Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν ότι αυτού του είδους η ανοχή, συνοδευόμενη από μία ανεξήγητη "επίθεση φιλίας", εκλαμβάνεται από την άλλη πλευρά ως αδυναμία, που οι Τούρκοι αδίστακτα εκμεταλλεύονται; Η Κοιμωμένη του Χαλεπά έχει ασφαλώς ξυπνήσει από τον θόρυβο των "εισβολέων", τι πρέπει να συμβεί για να ξυπνήσει και η ... χαλεπά κοιμωμένη Ελλάς; Να προσγειωθούν τουρκικά μαχητικά στα Σπάτα;

    Αυτό όμως που πράγματι γεννά ερωτηματικά είναι, πώς μπορούν να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδος τουρκικά μαχητικά τώρα που την δρακόντεια φρούρησή του έχει αναλάβει το ΝΑΤΟ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων; Γιατί αναχαιτίζονται τα τουρκικά μαχητικά ακόμη από την δική μας πολεμική αεροπορία και όχι από την ΝΑΤΟϊκή "ομπρέλα προστασίας"; Επειδή και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ; Αυτό δεν νομίζω ότι είναι επαρκής εξήγηση, αφού το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει ποιος επιβαίνει στο τουρκικό αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριό μας χώρο. Και αν είναι κλεμμένο; Αν έχει πέσει σε χέρια τρομοκρατών; Ή μήπως η 'Αγκυρα δίνει σήμα στο ΝΑΤΟ και λαμβάνει την έγκρισή του για την παραβίαση του ελληνικού εναερίου χώρου; Μήπως έχει η κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Βουλγαράκης καμιά εξήγηση για το παράδοξο αυτό φαινόμενο; Προκειμένου να "τρομοκρατήσουν" οι Τούρκοι, διότι ποιος άλλος είναι ο σκοπός των παραβιάσεων και παραβάσεων του FIR Αθηνών, έχουν άραγε εκτός από την άδεια του ΝΑΤΟ και αυτήν της ελληνικής κυβερνήσεως; Δεν ξέρω, απλώς διερωτώμαι, όπως ασφαλώς και κάθε άλλος νουνεχής πολίτης.

    Κατηγορία: