Συνεχίζει να προκαλεί ο δήμαρχος Ορφέα

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγουστος 2008

  Επιμένει να προκαλεί την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας της Θράκης, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού, ο τοπάρχης του Δήμου Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός. Ο Δήμαρχος (που, σημειωτέον, βγαίνει χωρίς αντίπαλο συνδυασμό, αφού η παντοδυναμία των κομματικών παραγόντων της Ν.Δ., αλλά και η υποστήριξη των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων προς το πρόσωπό του δεν επιδέχονται αμφισβήτηση), μετά την επιστολή τελεσίγραφο που έστειλε στην γενναία Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο εδώ και τρία έτη διαμένει, εξοργίζει με τις δηλώσεις του. Αφού είδε ότι οι εκβιασμοί του δεν έπιασαν τόπο και αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι πρακτορίσκοι με βρισιές και ξυλοδαρμούς, ενώ η Δασκάλα εξακολουθεί να ανθίσταται, συνεχίζει τις απειλές και του εκφοβισμούς, με δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ!

  Μιλώντας σ' αυτά, υποστήριξε ότι η επίθεση εναντίον της Δασκάλας δεν συνδέεται με τους φιλοτουρκικούς κύκλους που λειτουργούν στην περιοχή, αλλά είναι προϊόν μιας προσωπικής διαμάχης της κυρίας Χαράς Νικοπούλου "έχει πάρει διαστάσεις που δεν έπρεπε να πάρει". Προφανώς ο κ. δήμαρχος ανησύχησε από την δημοσιότητα. Θα προτιμούσε να "ξεκάνει" την δασκάλα, σε ... οικογενειακό κύκλο, στην αφάνεια δηλαδή της ελλαδικής επαρχίας!

  "Δεν με ενδιαφέρει η άποψη της Αθήνας. Εκεί καίνε σημαίες και καταστρέφουν εκκλησίες", δήλωσε προκλητικά. Αν όμως κ. Πουλιλιέ, 5-10 περιθωριακά κοπρόσκυλα καίνε την ελληνική σημαία, αυτό είναι άραγε συγκρίσιμο με την ουσιαστική υποστολή της ελληνικής σημαίας, στην οποία θεσμικά προβαίνετε ως αιρετός άρχοντας του ακριτικού Δήμου σας;

  Πρόσφατα επίσης, ο δήμαρχος δήλωσε στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας, ότι "οι γονείς των παιδιών είναι αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όσο βρίσκεται εκεί αυτή η δασκάλα"! Ποιοι γονείς, αλήθεια, κ. δήμαρχε; Πόσοι είναι αυτοί οι εκτουρκισμένοι Πομάκοι του Μεγάλου Δερείου; Εμείς στις 25 Μαρτίου είδαμε και καταγράψαμε τον μεγαλειώδη εορτασμό της εθνικής επετείου μας στο χωριό, με την πρωτοβουλία και οργάνωση της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, όπου όλα τα παιδιά συμμετείχαν υπό τα καμαρωτά βλέμματα των γονιών τους. Εσύ, βεβαίως, δεν έστειλες ούτε έναν ανθυποκλητήρα σου για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου. Μπες στο idas.gr και δες τα όλα αυτά δήμαρχε (αν το αντέχει το αντιεκπαιδευτικό σου μένος).

  Το ξαναείπαμε. Ο Πουλιλιός τα έβαλε με την ψυχή του Γένους μας, με την καρδιά του Έθνους μας και όσοι το έκαναν στο παρελθόν (πολύ πιο ισχυροί από ένα τοπικό δήμαρχο) έφαγαν τα μούτρα τους! Ο δήμαρχος του Ορφέα φαίνεται πως προτιμά να φάει τα δικά του.


  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 23ης Αυγούστου της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.
  Κατηγορία: