Συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

 • Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβρουάριος 2013

  Οι αγρότες αποτελούν μία εξέχουσα και σημαντική συνιστώσα της ελληνικής κοινωνίας για μια σειρά από λόγους:

  1. Είναι η κυριότερη πηγή πρωτογενούς παραγωγής και βασικός παράγοντας για την επίτευξη σχετικής αυτάρκειας, που είναι απαραίτητα στοιχεία για την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.

  2. Είναι βασικοί φορείς, διαβιβαστές και συνεχιστές των ηθών, των εθίμων και των παραδόσεων του λαού μας. Είναι δηλαδή στην ουσία, το πολιτιστικό DNA του έθνους μας.

  3. Είναι τα κύτταρα που συγκροτούν τα χωριά και τις αγροτοπόλεις της ελληνικής περιφέρειας, υγιείς οργανισμοί και πραγματικές κιβωτοί ελληνοπρέπειας.

  4. Είναι τάξη κατʼ εξοχήν δεμένη με την γη, επομένως ιδιαίτερα, γνήσια και βαθιά πατριωτική και καθόλου κοσμοπολίτικη.

  Σαν βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και ακριβώς γιʼ αυτό, η αγροτική τάξη στοχευμένα και προσχεδιασμένα εδώ και χρόνια οδηγήθηκε από τις αγροτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε μεγάλη αριθμητική συρρίκνωση, «υπαλληλοποίηση» και εξάρτηση όχι από την παραγωγή, αλλά από τις επιδοτήσεις. Το προϊόν του μόχθου της, τα αγροτικά προϊόντα, στερημένα από την κρατική προστασία και καθοδήγηση, στον έλεγχο των μεσαζόντων και των καρτέλ, συρρικνώθηκε τιμολογιακά σε δυσανάλογα προς το κόστος παραγωγής επίπεδα.

  Οι αγρότες πλήττονται ανελέητα από την γενικότερη κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και την οδηγεί στην εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό και από τα ιδιαίτερα προβλήματα τα συνυφασμένα με την Νέα εξοντωτική Αγροτική Πολιτική. Το δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης, η άγρια φορολόγηση, οι υψηλές τιμές των καυσίμων και των αγροτικών εφοδίων και η έλλειψη ρευστότητας για την προμήθειά τους που πλέον γίνεται τοις μετρητοίς πλήττουν καίρια την ήδη χειμαζόμενη αγροτική τάξη, απειλώντας σοβαρά την ίδια την μελλοντική της ύπαρξη και επιβίωση.

  Η δαμόκλεια σπάθη της εξαγοράς των ήδη ευτελισμένης αξίας αγροτικών γαιών από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θα οδηγήσει όχι μόνο σε μια ανεξέλεγκτα σκληρή σύγχρονη δουλοπαροικία, αλλά και σε άδηλη και ανεξέλεγκτη κατοχή και διαχείριση του διατροφικού πλούτου της χώρας, γεγονός κοινωνικά καταστροφικό και εθνικά ολέθριο συγχρόνως και μετατρέπει τον αγώνα των αγροτών σε πάλη για την ίδια την επιβίωση του ελληνικού έθνους. Τα αιτήματά τους είναι μία σοβαρή, πολυμερής και χωρίς συντεχνιακές παρωπίδες προσέγγιση των προβλημάτων τους, προάγοντας και όχι εμποδίζοντας μακροπρόθεσμα την γενικότερη ανάπτυξη, κάτι που πρέπει να γίνει αποδεκτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τους διαχειριστές της εξουσίας.

  Φτάνουν πια τα λόγια, οι υποσχέσεις και τα ταξίματα. Όχι στις προσπάθειες διασπάσεως του αγροτικού κινήματος. Όχι στις δόλιες απόπειρες σπιλώσεως των αγροτών από τα πουλημένα ΜΜΕ. Η Οργάνωση Καρδίτσας του Εθνικού Μετώπου στηρίζει τον αγώνα των αγροτών σαν βασικό και αναπόσπαστο μέρος του αγώνα του λαού μας για την φυσική και εθνική μας επιβίωση και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, τασσόμαστε στο πλευρό τους. Είμαστε στην διάθεση της Συντονιστικής Επιτροπής για συντονισμό δράσεως και παροχή οποιασδήποτε αρωγής, στο τηλέφωνο 6944-457634 (Κώστας Καρδαράς, ιατρός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας του Εθνικού Μετώπου).

  Κατηγορία: