Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη για την Ποντιακή Γενοκτονία

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Μάιος 2013

  H Νεολαία Εθνικού Μετώπου (ΝΕΜ) έκανε αισθητή την παρουσία της στην μεγάλη συγκέντρωση των ποντιακών σωματείων που πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Θεσσαλονίκη, ανήμερα της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους, που κόστισε την ζωή σε 353.000 Έλληνες.

  Οι νεολαίοι του Εθνικού Μετώπου μοίρασαν εκατοντάδες ανακοινώσεις με τις θέσεις του κόμματος για την ημέρα αυτή και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από όλους. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία της ΝΕΜ παραβρέθηκε και στην προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν πατριωτικά σωματεία της βόρειας Ελλάδας στο κέντρο της πόλης, όπου μοίρασαν επίσης κομματικό υλικό και κατευθύνθηκαν στην συνέχεια στο χώρο της συγκέντρωσης.

  Στο τέλος της εκδήλωσης η ΝΕΜ συμμετείχε στην πορεία προς το τουρκικό προξενείο δίνοντας έντονο πατριωτικό παλμό και χρώμα με τα συνθήματά της, μαζί με τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις.


  Η ανακοίνωση της ΝΕΜ για την Ποντιακή Γενοκτονία

  Όχι στην λήθη: 353.000 ψυχές Ελλήνων ζητούν δικαίωση


  Την ώρα που οι Τούρκοι δηλώνουν υπερήφανοι που η σημαία της χώρας τους κυματίζει στις ελληνικές μαρίνες, αλλά και την στιγμή που Έλληνες επιχειρηματίες καλούν τους Τούρκους να λειτουργήσουν τα εργοστάσιά μας (!), υπάρχουν ακόμη κάποιες ιστορικές «εκκρεμότητες» που πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να διευθετηθούν.

  Οι 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου μας, μαζί με τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων Ελλήνων της Μικρασίας και της Θράκης, ζητούν επίμονα δικαίωση. Η θυσία τους αποτελεί αυτό που ονομάστηκε Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους Νεοτούρκους του Μουσταφά Κεμάλ.

  Αυτές τις «εκκρεμότητες» επιμένουν κάποιοι να τις ξεχνούν, να αποφεύγουν την αναφορά τους και να λοιδορούν όσους προσπαθούν να τις αναδείξουν. Στο όνομα μιας αμφίβολης επιχειρηματικότητας και, ακόμη χειρότερα, ενός νεφελώδους οράματος περί «ελληνοτουρκικής φιλίας», με μπροστάρηδες κάποιους τύπους σαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, επιχειρείται να λοβοτομηθεί η μνήμη του ελληνικού λαού και να ακυρωθεί η εθνική προοπτική της αποκατάστασης της ιστορικής πραγματικότητας μέσα από την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ελλήνων και την επιβεβλημένη συγγνώμη που πρέπει να ζητήσει γι' αυτήν η Τουρκία.

  Εμείς οι νέοι Έλληνες εθνικιστές του Εθνικού Μετώπου φωνάζουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας:

  • Όσο οι Τούρκοι εμμένουν σε πρακτικές και μεθοδεύσεις που καλύπτουν τα εγκλήματά τους και προετοιμάζουν καινούργια
  • Όσο συνεχίζεται η κατοχή στην Κύπρο μας
  • Όσο οι απαράδεκτες αξιώσεις τους στο Αιγαίο μας προσβάλλουν βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια
  • Όσο οι προκλήσεις τους στην Θράκη μας συνεχίζονται και εντείνονται

  Καμμία φιλία με την Τουρκία
  Αγώνας και μόνο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση!
  Με πίστη στην νίκη!
  Κατηγορία: