Συγκέντρωση ενάντια στο τζαμί στον Ελαιώνα

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Μάιος 2013

  Με μια μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση την Κυριακή 26 Μαΐου, το Εθνικό Μέτωπο ζήτησε την ματαίωση της αποφάσεως για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Ελαιώνα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, αλλά και Αθηναίοι και Αθηναίες από κάθε γωνιά της πόλης, διαδήλωσαν για να δείξουν την αντίδρασή τους στην απόφαση που θα δημιουργήσει νέες εμπλοκές στην ζωή τους και στην πατρίδα. Τα συνθήματα «Σαμαρά-Καμίνη, τζαμί στον Ελαιώνα δεν πρόκειται να γίνει», «Λεφτά για τα σχολεία και όχι για τζαμιά», έδωσαν το μήνυμα της έναρξης μιας πορείας μέχρι την τελική νίκη.

  Ο αρχηγός του Εθνικού Μετώπου Εμμανουήλ Κώνστας τόνισε ότι αυτή είναι η πρώτη ζωντανή-συλλογική πράξη αντίστασης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης των εντολοδόχων, που είναι αυθαίρετη, απαράδεκτη, επικίνδυνη. Αυθαίρετη γιατί δεν προηγήθηκε η παραμικρή διαβούλευση με τους κατοίκους των οποίων την ζωή θα επιδεινώσει δραματικά, αυθαίρετη και παράνομη αφού δεν ακολούθησε καμία από τις προβλεπόμενες διατάξεις, αλλά αποφασίστηκε και χρηματοδοτήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, όπως ποτέ μέχρι τώρα σε άλλη περίπτωση λατρευτικού τόπου. Απαράδεκτη γιατί ευνοεί την ισλαμική εξάπλωση που έχει φέρει τόσα δεινά στην Ευρώπη και στον πλανήτη, όπως στο Λονδίνο, στην Συρία, στην Στοκχόλμη. Η στάση των εντολοδόχων πολιτικών δείχνει το μέγεθος της ανοησίας ή της προδοσίας. Απαράδεκτη γιατί μέσω αυτής επιχειρείται ο βίαιος μετασχηματισμός της εθνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική, με κήρυκες τον δήμαρχο Αθηναίων που τόσα ασυνείδητα διακήρυξε την ανάγκη για την οικοδόμηση 14 νέων μουσουλμανικών τεμένων. Απαράδεκτη γιατί όταν τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν από την πείνα, σχολεία κλείνουν και πτέρυγες νοσοκομείων, η κυβέρνηση αποφασίζει να δαπανήσει μεγάλα ποσά να ικανοποιήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές που έφτασαν στην χώρα παράνομα. «Πρέπει να απελαθούν, δεν έχουμε καμία υποχρέωση απέναντί τους», τόνισε ο κ. Κώνστας. Αυτός είναι ο θεμελιώδης παραλογισμός που βασίζεται η οικοδόμηση τεμένους. Για την κάλυψη των αναγκών όσων βρίσκονται νόμιμα, διπλωματών, επιχειρηματιών, σπουδαστών, υπάρχουν αρκετοί ναοί. Επίσης κατά την ομιλία του επισήμανε ότι η απόφαση είναι επικίνδυνη καθώς συνδυάζεται με την τουρκική διείσδυση που προχωρά σε όλη την χώρα. Η εξαγορά επιχειρήσεων και δημόσιου πλούτου, η παρουσία στην Θράκη, η πολιτιστική παρουσία δεν είναι τυχαίες. Κλείνοντας τόνισε: «Τα τζαμιά τα διώξαμε με αγώνες. Αυτός ο τόπος των φιλοσόφων, των ηρώων, των αγίων, αυτός ο ιερός Ελληνικός τόπος δεν δέχεται τζαμιά».

  Ο Σπύρος Χατζάρας αποκάλυψε τον ρόλο των πολιτικών και των διεθνών αφεντικών που επιδιώκουν να μεταβάλλουν την καρδιά της αρχαίας Αθήνας σε τόπο ισλαμικής προσευχής. Οι πολίτες της Αθήνας παρακολουθούν με αγανάκτηση την στάση της κυβέρνησης και του δημάρχου και την αποδοκιμάζουν. Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική εξάπλωση του σκληρού Ισλάμ που έχει αιματοκυλήσει χώρες και χώρες, γεγονός που μας κάνει να ανησυχούμε και πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά. Όλοι οι οργανισμοί που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την νέα κοινωνία είναι στην ίδια κατεύθυνση, οι Έλληνες δεν θα υποχωρήσουν.

  Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του συλλόγου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», ανέλυσε ολόκληρο το σχέδιο για την οικοδόμηση πολλών μουσουλμανικών τόπων λατρείας που υπάρχει εδώ και χρόνια και την αποτρέπουμε με μεγάλους αγώνες.

  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Κουριανίδης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Αναφερόμενος στην δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης του διαβόητου διδύμου Καμίνη-Μπουτάρη. «Δεν θα επιτρέψουμε την νέα ισλαμική επιδρομή στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Κουριαννίδης.

  Συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών οικογενειών της περιοχής, καθώς και μοναχών που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν.