Στον παρ' ολίγον συναγωνιστή (αφιερωμένο)

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Νοέμβριος 2007

  Παναγιώτη Θεοδωρακίδη γνωριστήκαμε το 2006. Αρχές του 2007 προκάλεσες μια τυχαία συνάντησή μας σε κάποιο φιλικό σπίτι κάπου στην Κοκκινιά. Ο λόγος ήταν ένας. Ήθελες να διαπιστώσεις αν σοβαρολογούσα ότι θα είμαι υποψήφιος στη Β' Πειραιά. Ήταν η εκλογική περιφέρεια που είχες επιλέξει να κατέβεις ως υποψήφιος βουλευτής. Μετά την σύντομη συνάντησή μας και αφού διαπίστωσες την πεποίθησή μου για την κάθοδό μου στην ίδια με σένα περιφέρεια, μου ανακοίνωσες ότι αποχωρείς από τη Β' Πειραιά. Ήσουν στρατιωτικός. Αυτή η άτακτη φυγή, ξέρεις πώς λέγεται στη γλώσσα σας! Μήπως το λέτε λιποταξία; Εμείς οι πολίτες το λέμε τουλάχιστον φυγομαχία. Ήταν το πρώτο δείγμα.

  Από τότε δεν σε ξαναείδα, και ούτε σήκωσες το τηλέφωνο της Παναγίας για να σου πω χρόνια πολλά. Εσύ όμως δεν ξέχασες ποτέ ότι εγώ ήμουν η αιτία της αποχώρησής σου από τη σίγουρη για σένα εκλογή. Και το αποδείκνυες σε κάθε ευκαιρία. Δούλεψε πολύ το ... φωτοτυπικό του γραφείου σου. Ξέρεις εσύ! Ήταν το δεύτερο δείγμα.

  Ας έρθουμε στον πυρετό του προεκλογικού αγώνα για να σου θυμίσω τα εξής: Ο πρόεδρος σου είχε εμπιστευτεί μια από τις πιο ουσιαστικές, με εξουσία, θέσεις στο κόμμα. Ο πρόεδρος σε είχε δίπλα του σε όλες τις περιοδείες του και «έπαιζες» μαζί του σε όλα τα κανάλια. Ήταν η καλύτερη διαφήμιση για έναν υποψήφιο. Μήπως ήθελες να σε κουβαλάει στην πλάτη του; Οι πολλές ώρες που περάσατε μαζί, τουλάχιστον προεκλογικά, δεν δικαιολογούν τα όσα λες τώρα, ένα μήνα και κάτι μετά τις εκλογές, για μεθοδεύσεις, ασυνέπειες και δημαγωγικούς βερμπαλισμούς. Δήλωσες την παραίτησή σου καθώς επίσης και ότι είσαι μακριά από κάθε μισαλλοδοξία, ρατσισμό και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όλα αυτά τα συμπέρανες μετά τις εκλογές και αφού δεν εξελέγης. Ήταν το τρίτο και σοβαρότερο δείγμα.

  Τον θυμάσαι τον Παυσανία; Αναρωτήθηκες ποτέ αν δεν σε είχε βάλει στον πλευρό του ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πόση αξία θα είχαν οι συνεντεύξεις και οι δηλώσεις σου; Αν θα σου έδιναν καμία σημασία και βήμα οι δημοσιογράφοι για να εκφράζεις πολιτικές θέσεις; Εσύ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ στο στρατηγείο της νότιας πτέρυγας, μας υποκρίνεσαι ότι δεν κατάλαβες σε τι κόμμα βρισκόσουν; Γνωρίζω ανθρώπους που μετάνιωσαν για τον σταυρό προτίμησης στο πρόσωπό σου.

  Διάβασα σε μια συνέντευξή σου πριν λίγες μέρες με την οποία εναντιωνόσουν στο κόμμα και στον πρόεδρο, να λες ότι σε εκπροσωπεί το «εμείς» και όχι το «εγώ». Όμως κρατάω στα χέρια μου το προεκλογικό σου φυλλάδιο όπου κυριαρχεί μόνο το ΕΓΩ. Μέτρησα 15 φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται μόνο το δικό σου πρόσωπο και ούτε σε μία το πρόσωπο του αρχηγού σου. Καμία αναφορά για ποιους λόγους ήσουν σε αυτό το κόμμα και με αυτόν τον αρχηγό. Για μένα αυτό το φυλλάδιο είναι ένα δείγμα απόλυτης προσωπολατρίας ενός ανθρώπου που θέλει να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του εκμεταλλευόμενος το «τρένο» Καρατζαφέρης.

  Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που γράφω κάτι για σένα, και αυτό γιατί κάποιοι που δεν σε γνώρισαν αλλά σε ψήφισαν, έχουν μία μεγάλη απορία: Αν είχες εκλεγεί κύριε Θεοδωρακίδη και ήσουν εσύ ο βουλευτής, θα έλεγες όλα αυτά που λες σήμερα; Θα είχες παραιτηθεί; Σίγουρα όχι! Αφιερωμένο σε όλους αυτούς, τους απορημένους.

  Κατηγορία: