Ρατσιστές εις διπλούν

 • Δημοσιεύτηκε: 19 Μάρτιος 2002

  Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχει καλλιεργήσει την απολύτως λανθασμένη εντύπωση, ότι το φαινόμενο του ρατσισμού αποτελεί χαρακτηριστικό της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας και είναι προϊόν της μισαλλοδοξίας και του σωβινισμού τους. Η άποψη αυτή είναι κακοπροαίρετη και αποπροσανατολιστική ακόμη και αν αντιπαρέλθουμε του γεγονότος ότι είναι κατ' εξοχήν ρατσιστική. Αποτελεί μία δόλια μεθόδευση δημιουργίας αισθημάτων ενοχής στον ελληνικό λαό, με σκοπό την εν λευκώ αποδοχή της αναμφισβήτητα αποτυχημένης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβερνήσεως.

  Από την πλευρά τους, οι διάφοροι "προοδευτικοί" προστάτες του οιουδήποτε μη ελληνικού, όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι διά στόματος Δημητρά, η Νεολαία κατά του Ρατσισμού διά στόματος Γιαννόπουλου και τόσοι άλλοι φαιδροί και αργόσχολοι που χρηματοδοτούνται συχνάκις και από το ελληνικό κράτος, σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την κυβερνητική πολιτική ως ρατσιστική, διότι η τελευταία περιλαμβάνει για τα προσχήματα στο πρόγραμμά της και μερικές περιστασιακές πρακτικές εφαρμογές του νόμου. Όποτε δηλαδή η κυβέρνηση κάνει καμμία "σκούπα" και απελάσει τους συλληφθέντες αλλοδαπούς, τότε υφίσταται τα ανηλεή πυρά των εξ' αριστερών της, λες και τους εξετέλεσε.

  Περί νόμου βέβαια να μην γίνεται καλύτερα λόγος. Ακόμη και ο τελευταίος, ο τόσο ελαστικός και φιλικός σε όλους όσους παρανόμως είχαν εισέλθει στην χώρα και παρανόμως ηργάζοντο σε αυτήν δεν στάθηκε αρκετός για να τους οδηγήσει στην νομιμότητα. Μόνο ένα μικρό μέρος των υπολογιζομένων σε 2.000.000 λαθρομεταναστών, ακολούθησαν τις διαδικασίες νομιμοποιήσεως και επέλεξαν να ενταχθούν στο επίσημο εργατικό δυναμικό της χώρας. Λέγοντας επίσημο, εννοούμε αυτό των ασφαλισμένων εργαζομένων.

  Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι λαθρομετανάστες δεν θέλησαν να νομιμοποιηθούν είναι πολύ απλός και προς απάντηση όσων επιμένουν ότι οι λαθρομετανάστες κάνουν εργασίες που οι Έλληνες δεν κάνουν. Η χειρονακτική εργασία στις περισσότερες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες πιστεύουμε ότι ανήκουμε, πληρώνεται αδρά και συμπεριλαμβάνει πάντοτε ασφαλιστικές εισφορές και πολύ συχνά επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας. Στην Ελλάδα της ανεξέλεγκτης αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, ο συνήθως ολιγαρκής λαθρομετανάστης δουλεύει όχι μόνον για λιγότερα χρήματα αλλά και άνευ ασφαλίσεως. Πέραν αυτού, θα δουλέψει υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθεί, δεν θα διεκδικήσει επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας ούτε αποζημίωση όταν απολυθεί. Συν τοις άλλοις, άσχετος με τον νόμο αλλά και με μία γενικότερη αντίληψη περί νόμου, δεν θα επιδιώξει ποτέ να κινηθεί δικαστικά, φοβούμενος - και ορθώς - πιθανή απέλασή του.

  Εικόνα από το μακελειό στην οδό Νιόβης με πρωταγωνιστή τον κακοποιό Σορίν Ματέι.

  Αυτός είναι ο ανταγωνιστής του Έλληνα ανέργου. Αυτός από την πλευρά του, είναι συνήθως μορφωμένος, έχει ζήσει χωρίς ουσιαστικές στερήσεις, πληρώνοντας φόρους και κάθε λογής επιβαρύνσεις και δικαιολογημένα απαιτεί υψηλότερες απολαβές, επιδόματα και ασφάλιση, ειδικά όταν γνωρίζει ότι θα συνταξιοδοτηθεί στα 65 του. Στην ίδια μοίρα με τους Έλληνες ανέργους όμως, σύντομα - αν όχι ήδη - θα συμπεριληφθούν και οι νομιμοποιημένοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να προσκομίζουν πιστοποιητικά προσλήψεων και ασφαλίσεων, για να διατηρήσουν την νομιμότητά τους. Δεν είναι καθόλου παράλογο λοιπόν να προβλέψει κανείς ότι δεν θ' αργήσουμε να τους δούμε μπροστάρηδες στον αντιμεταναστευτικό λόγο, αφενός διότι γι' αυτούς δεν υπάρχει καμμία στήριξη από την οικογένεια ή τον κοινωνικό τους περίγυρο όταν μένουν άνεργοι και αφετέρου διότι σ' αυτούς δεν πρόκειται να καταλογισθεί κανένας ... ρατσισμός.

  Εμείς δεν θα πάψουμε να επαναλαμβάνουμε ότι όσοι αβασάνιστα συνετέλεσαν στο έγκλημα της εσκεμμένης μη φυλάξεως των συνόρων μας οδηγώντας στη αθρόα είσοδο αγνώστου ταυτότητος ατόμων στη χώρα, με απίστευτες συνέπειες, δημογραφικής, κοινωνικής και αστυνομικής φύσεως, καθώς και όσοι συντήρησαν και επιδείνωσαν την κατάσταση αυτή, ενεργά ή με την σιωπή τους, είναι οι ουσιαστικοί ρατσιστές και εις διπλούν. Ρατσιστές από τη μία, διότι πάτησαν επάνω στους μετανάστες για να ικανοποιήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και τις ουτοπικές οικονομικές τους ιδεοληψίες. Ρατσιστές όμως και γιατί για να χειραγωγήσουν την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, τον προσβάλλουν, τον μειώνουν και τον εξαπατούν, συγκρίνοντας τον νομοταγή Έλληνα άνεργο με τον παρανόμως εργαζόμενο λαθρομετανάστη. Αν αυτό δεν είναι ανισότητα απέναντι στους νόμους του κράτους, τότε τι;

  Τα εύπιστα θύματα της απροκάλυπτης αυτής προπαγάνδας ας αντιληφθούν επιτέλους ότι οι νομισματικές ενώσεις, οι εκσυγχρονισμοί και η "πρόοδος" με τα οποία το ΠΑΣΟΚ, τη συναινέση της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, αγόρασε την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, ήταν ο βωμός πάνω στον οποία θυσιάστηκαν η εθνική ασφάλεια, η ομοιογένεια και η ευημερία των Ελλήνων πολιτών, καθώς και η δημοκρατία (αυτό το υπενθυμίζουμε και στον Κωστάκη που δεν φαίνεται να νοιάζεται και τόσο). Όσοι επιμείνουν στο να καταπίνουν όλες αυτές τις ανοησίες περί ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, ας φροντίσουν τουλάχιστον να αγοράσουν κανένα αλεξίσφαιρο πριν πάνε την επόμενη φορά για καφέ...