Ρήξη και Ανατροπή στην Ανατολική Αττική. Γιώργος Καρατζαφέρης και Μάκης Βορίδης ξεκίνησαν τον αγώνα.

 • Δημοσιεύτηκε: 26 Ιούνιος 2006

  Την Δευτέρα 26 Ιουνίου έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων της Δ.Ε. Νέας Μάκρης με την παρουσία του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη και του υποψηφίου νομάρχη Ανατολικής Αττικής Μάκη Βορίδη. Με τα εγκαίνια των νέων γραφείων ξεκίνησε ουσιαστικά και ο προεκλογικός αγώνας του Μάκη Βορίδη για την νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

  Σε έναν κατάμεστο χώρο - πάνω από 500 άτομα - ο Γ.Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον αγώνα του ΛΑΟΣ σήμερα και την μεγάλη ανάπτυξη του κόμματος τα τελευταία χρόνια. «Πριν από 4 χρόνια κατεβήκαμε μόνο στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Σήμερα ο ΛΑΟΣ κατεβαίνει αυτόνομα σε 20 νομαρχίες», τόνισε ο Γ.Καρατζαφέρης καταχειροκροτούμενος. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε επίσης ότι ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που αντιστέκεται στα εθνικά και τα κοινωνικά θέματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωβουλή.

  Κάλεσε δε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΛΑΟΣ στην Ανατολική Αττική να στηρίξουν τον αγώνα του Μάκη Βορίδη, διότι όπως τόνισε: «ο Μάκης Βορίδης ενώ είναι στρατηγός προσήλθε στον αγώνα ως απλός στρατιώτης, ενώ διάφοροι άλλοι στρατιώτες παριστάνουν τους στρατηγούς». Ο Γ.Καρατζαφέρης κατέληξε λέγοντας ότι είναι πολύ αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Ανατολικής Αττικής και ο αγώνας όλων των πατριωτών είναι η καλύτερη εγγύηση για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος.

  O Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Γ.Καρατζαφέρη για την ευκαιρία που του δίνει με την υποψηφιότητα αυτή να αποδείξει ότι το πατριωτικό κίνημα διαμορφώνει αυτοδιοικητικές προτάσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα του νομού και τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ έχει πρωτοστατήσει στην λαϊκή αντίσταση κατά της δημιουργίας χωματερών, καταθέτοντας ολοκληρωμένη θέση για την διαχείριση των απορριμμάτων.

  Ο κ. Βορίδης τόνισε επίσης ότι η Ανατολική Αττική είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στην Ελλάδα και δέχεται μεγάλη οικιστική πίεση, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη ενός συνολικού πολεοδομικού σχεδιασμού που - αφ' ενός θα λαμβάνει υπόψη τις οικιστικές ανάγκες της περιοχής και αφ' ετέρου - θα προστατεύει το περιβάλλον.

  Περαιτέρω ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, καθώς ήδη δημιουργούνται προβλήματα με την ασφάλεια των κατοίκων στην περιοχή αλλά και με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα σχολεία, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι διδάσκοντες.

  Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η ανάπτυξη της περιοχής περνά μέσα από την ανάδειξη του κορυφαίου πολιτιστικού της χαρακτήρα και πρότεινε να οργανώνεται μία γιορτή ελληνικού πολιτισμού πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

  Στην εκδήλωση έλαβαν το λόγο ο πρόεδρος της Δ.Ε. Νέας Μακρής κ. Ευάγγελος Γκάβαρης, ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Χ.Καλαποθαράκος, ενώ την όλη εκδήλωση παρουσίασε η υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος Μαρία Σκόνδρα. Ακόμη στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Ζέρβας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρτέμιδος κ. Πουλάκης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων κ. Τούντας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας κ. Χριστόπουλος, ο υποψήφιος κοινοτάρχης Πικερμίου κ. Κάρλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα κ. Αλεβιζόπουλος και κ. Μουζής, ο δημοτικός σύμβουλος Γέρακα κ. Λεονταρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα κ. Καλέμης. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο πρέσβης κ. Γεωργίου, αναπληρωτής πρόεδρος ΛΑΟΣ, ο Γ.Γ. του ΛΑΟΣ κ. Μιχάλης Βάρδας, και ο γενικός διευθυντής του ΛΑΟΣ κ. Ν. Σχινάς.

  Στην εκδήλωση ο κ. Βορίδης παρουσίασε τους παρευρισκόμενους υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους του Λαϊκού Νομαρχιακού Συναγερμού και συγκεκριμένα τους Άγγελο Βασιλειάδη, Μάγκυ Ευγενίδου, Μαρία Σκόνδρα, Χρήστο Καλαποθαράκο, Άγγελο Γιάννο, Άννα Προκόπη, Γεώργιο Λουκά, Τάσο Παπαγεωργίου, Βιργινία Μάρκου, Γεώργιο Τσιχλή, Θεόδωρο Δεληγιώργη, Φαίδωνα Δημόπουλο.

  Η όλη εκδήλωση χαρακτηρίστηκε, τόσο εξαιτίας του πλήθους της όσο και εξαιτίας του ενθουσιασμού και του παλμού των συμμετασχόντων, ως πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Νέας Μάκρης, και έτσι ο εκλογικός αγώνας ξεκινάει ευοίωνα.