Πρωτοβουλία για την απόσυρση των τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

 • Δημοσιεύτηκε: 08 Ιούλιος 2015

  Το ζήτημα της απόδοσης / απονομής ιθαγένειας σε χιλιάδες - και στην προοπτική τους πλέον του εκατομμυρίου - αλλοδαπούς ψηφίστηκε (προ δημοψηφίσματος), επί της αρχής, κατά πλειοψηφία στην Βουλή των Ελλήνων και επίκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατʼ άρθρο ψήφισή του, συνεπώς τροποποιείται ο υπάρχων νόμος και ο νέος νόμος έχει πλέον νέο περιεχόμενο, διαφορετικό του παλαιοτέρου.

  Λόγω της υψίστης κρισιμότητας του περιεχομένου των τροποποιήσεων, οι οποίες οδηγούν σε αφελληνισμό και ισλαμοποίηση, συντρέχουν τόσο οι αντικειμενικές όσο και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις ενεργοποίησης του άρθρου 44, παρ. 2 του Συντάγματος περί άμεσης διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός επʼ αυτού. Εκτός εάν οι βουλευτές που το ψήφισαν εκτιμήσουν ορθότερα το τι σημαίνει η ψήφος τους και ζητήσουν την απόσυρση των τροποποιήσεων ή αναθεωρήσουν την στάση τους και καταψηφίσουν στην κατʼ άρθρο επικείμενη ψηφοφορία κατανοώντας ότι βάλλουν ευθέως κατά αυτής καθαυτής της υπάρξεως της Ελλάδας και των Ελλήνων.

  Η αλματώδης και ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών έχει ήδη εκτιναχθεί στο 223,22%. Συγχρόνως το κράτος των τζιχαντιστών περιλαμβάνει στους χάρτες του και την Ελλάδα (με την ονομασία OROBPA) και όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων της πρώην ΝΕΡΙΤ (02.03.2015) οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν την αποστολή τρομοκρατών στην Ευρώπη και μέσω της Ελλάδας (σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το Βρετανικό Ίδρυμα Quilliam «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας»). Πολλοί δε εξʼ αυτών, φανατικοί ή μη φανατικοί μουσουλμάνοι, επιλέγουν για μόνιμη κατοικία τη χώρα μας. Τα ανωτέρω συγκλίνουν στο ότι προβλέπεται σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από άλλες εθνότητες και σταδιακός εμβολιασμός της - κατά συντριπτική πλειοψηφία - Ορθόδοξης Χριστιανικής Ελλάδας με οπαδούς του Ισλάμ, καταστάσεις μη νόμιμες ή κοινώς αποδεκτές.

  Σημειώνεται πως πρέπει να κατανοηθεί ο μηχανισμός και τα κίνητρα όλων όσοι προκαλούν μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και των πολιτικών που τις υπηρετούν, υιοθετώντας κατʼ ουσία το σύγχρονο δουλεμπόριο, αντιανθρώπινες λογικές και θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές τις οποίες χρησιμοποιούν ως ασπίδα προώθησης των εθνοκτόνων εμμονών, ιδεοληψιών ή / και στοχεύσεών τους.

  Σύμφωνα με δημοσκόπηση της 12.05.2014 του Ιδρύματος Pew Research Center, το 86% των Ελλήνων ζητούν έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Υπάρχει άραγε κάποιος που πιστεύει ότι αυτό το ποσοστό θα ήταν μικρότερο αν έμπαινε σε νέο δημοψήφισμα, σύντομο, σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα για κάτι χείριστο το οποίο οδηγεί στο σπάσιμο της εθνικής συνέχειας του ελληνισμού (όπως είναι το ερώτημα για την παραχώρηση της ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και κατά βάση αλλόθρησκους); Μήπως για αυτό το λόγο οι κυβερνώντες έκαναν πως δεν άκουσαν το αίτημα για διπλή κάλπη την Κυριακή 05.07.2015;

  Εν κατακλείδι:

  1. Ζητείται από τους βουλευτές που ψήφισαν τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν οι ίδιοι στην Βουλή την απόσυρσή τους.

  2. Εάν προωθηθεί στη Βουλή η διαδικασία κατʼ άρθρον ψήφισής τους, να μην τις ψηφίσουν επικαλούμενοι τον σεβασμό της διαφορετικής γνώμης τουλάχιστον όσων συμπαρατάχθηκαν μαζί τους στο προηγούμενο δημοψήφισμα.

  3. Εάν ψηφίσουν τις τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και κατʼ άρθρον, τότε να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία και να κινήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή η Βουλή των Ελλήνων τις διαδικασίες για νέο δημοψήφισμα.

  4. Σε περίπτωση που τίποτα από τα ανωτέρω δεν συμβεί και εν τέλει τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος, να γίνει παλλαϊκό κίνημα με αίτημα την κατάργηση του νόμου με τον οποίον τροποποιείται ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας ή την κατάργηση των τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.

  Ζητείται η απόσυρση των αντεθνικών τροποποιήσεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας ή νέο δημοψήφισμα για την κατάργησή τους.

  * Ο Γιώργος Σαγιάς είναι εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Πορτοκαλί - Σύγχρονη Πόλη».

  Κατηγορία: