Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Αττικής

 • Δημοσιεύτηκε: 12 Δεκέμβριος 2004

  Απόλυτα επιτυχής ήταν η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Αττικής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που έγινε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Ο διάλογος που αναπτύχθηκε εν' όψει του 2ου Συνεδρίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ τον Φεβρουάριο του 2005 ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και περιελάμβανε όχι μόνο την πορεία του κόμματος, αλλά και το μέλλον του Ελληνικού εθνικιστικού κινήματος.

  Ο Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκης Βορίδης ανέλυσε το σημερινό πολιτικό περιβάλλον, καυτηρίασε την ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα (λαθρομετανάστευση, οικονομική ανάπτυξη, είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε., συνθηκολόγηση με την αριστερά) και επεσήμανε τον ρόλο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ως ενός Κινήματος εθνικής αντιπολιτεύσεως.

  Παράλληλα, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι 280.000 Ελληνες (4,5%) ψήφισαν πατριωτικά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ψηφίζοντας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ΛΑΟΣ, κάτι το οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη ενός μεγάλου πατριωτικού κοινωνικού πόλου στην πατρίδα μας. Αυτό όμως δείχνει και τις ευθύνες των Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών σήμερα για την δημιουργία ενός μεγάλου και αποτελεσματικού ΜΕΤΩΠΟΥ εθνικής αντιπολιτεύσεως.

  «Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, συνέχισε ο κ. Βορίδης, δεν θα κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στο αίτημα των Ελλήνων πατριωτών για ενότητα και ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στο διεθνιστικό πολιτικό κατεστημένο. Είμαστε εδώ σήμερα για να δημιουργήσουμε το Κίνημα της εθνικής αντιπολιτεύσεως, να κτίσουμε αύριο την εναλλακτική στο σύστημα και, στο τέλος, να πραγματώσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής διακυβερνήσεως της Ελλάδος. Αυτός είναι ο στόχος μας, εκεί θα οδηγήσει ο αγώνας μας».

  Παρόντες στο ανοικτό μέρος της συνδιασκέψεως ήταν και σημαντικά στελέχη του ΛΑΟΣ, ο κ. Χρήστος Καλαποθαράκος (Περιφερειάρχης Αθηνών), ο κ. Τάσος Διακογεωργίου (Περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής), ο κ. Οθων Φλωράτος (Κεντρική Διοίκηση), ο κ. Αποστόλου (πρόεδρος Τ.Ο. Αμαρουσίου), ο κ. Θάνος Πλεύρης ως εκπρόσωπος της Νεολαίας, και οι Κώστας Κυριακού (από τους σημαντικότερους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές) με τον κ. Κοκαβέση (Πρόεδρο της Ενώσεως Χειμαριωτών).

  Χαιρετισμό έκανε ο κ. Καλαποθαράκος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ενότητα και κοινή δράση των Ελλήνων πατριωτών και μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Γιώργου Καρατζαφέρη. Με την σειρά του ο κ. Θάνος Πλεύρης έδωσε έμφαση στους αγώνες των νέων Ελλήνων εθνικιστών και την ανάγκη αντιστάσεως της νέας γενιάς στις επιδιώξεις της παγκοσμιοποιήσεως. Ο κ. Κυριακού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ - ΛΑΟΣ, προκειμένου οι Ελληνες πατριώτες να υπερασπισθούν αποτελεσματικά τα δικαιώματα των υπόδουλων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

  Το σύνθημα του Συνεδρίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ - «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» - φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα!

  Κατηγορία: