Προς τους μέχρι τώρα δεδομένους

 • Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβρουάριος 2005

  Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η αγωνία μας έφτασε και πάλι στο κατακόρυφο. Οφείλουν οι πάντες που διαβλέπουν τα κακά που έρχονται, να επαγρυπνούν, αλλά και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Γιατί αν περιμένουμε να ζήσουμε παρόμοιο θρίλερ με το περσινό, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός, είδαν το Χάρο κατάματα, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ αργά, όσο δυνατά κι αν σημάνει ο συναγερμός.

  Άρχισαν πάλι να ηχούν τα τύμπανα και οι σειρήνες της υποταγής. Αυτοί που μας σπρώχνουν στην υποδούλωση που προτείνει ο Ανάν και το σχέδιο του, κτυπάνε τα ρέστα τους. Κάποιοι άλλοι εμπνέουν τους ξένους, για να ξαναρχίσουν τις συσφίξεις της θανατηφόρας μέγγενης του σχεδίου Ανάν, προέρχονται από το λεγόμενο εσωτερικό μέτωπο. Δίνουν στους ξένους τροφή για σκέψη, δίνουν ουσιαστικά το πράσινο φως για να ξαναβαδίσουμε τον Γολγοθά μιας νέας πρωτοβουλίας για λύση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν. Ποιοι είναι αυτοί; Όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, που συνεχίζουν το θανατηφόρο "πιπίλισμα" του σχεδίου Ανάν, το οποίο ο - κατά τα άλλα - κυρίαρχος λαός απέρριψε με το συντριπτικό 76%. Για πολλοστή φορά θα επαναλάβουμε: Η εμμονή των ηγετών μας σε αυτό το σχέδιο, μας οδηγεί κατευθείαν στην καταστροφή. Η πιο τρανή απόδειξη γι αυτό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Τουρκία έχει δεχτεί να λύσει το Κυπριακό. Είναι ένα σχέδιο φτιαγμένο για να εξυπηρετήσει τους πάντες, εκτός από τους Έλληνες της Κύπρου.

  Η εμμονή των ηγετών μας στο σχέδιο αυτό, καταδεικνύει, και την ασέβεια όλων προς τη βούληση που εξέφρασε ο λαός στο κρίσιμο δημοψήφισμα. Οι ισχυρισμοί τους, ότι θα το καταστήσουν λειτουργικό και βιώσιμο με αλλαγές, που όπως τονίζουν δεν πρέπει να αλλάζουν την φιλοσοφία του, είναι όχι μόνο ανεδαφικοί, αλλά και υποτιμητικοί προς την νοημοσύνη του λαού. Η δε σπουδή τους για αναζήτηση λύσης που δεν θα επηρεάζει τα 'δικαιώματα' που κέρδισαν οι τουρκοκύπριοι με το σχέδιο Ανάν, εξοργίζει. Όχι γιατί είμαστε εναντίων των δημοκρατικών δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας. Εξοργίζει, πρώτον γιατί ο Ανάν και οι άλλοι, με το σχέδιο τους καθιστούν τους τ/κ (και τους έποικους), άρχουσα τάξη στην Κύπρο, και για να το πετύχουν αυτό, ασελγούν επί της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεύτερον, γιατί οι ηγέτες των Ελληνοκυπρίων νοιάζονται για τα "δικαιώματα των τ/κ" κάνοντας τα στραβά μάτια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων αυτών που εκπροσωπούν.

  Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν: Ο Πρόεδρος αφοπλίζεται από μόνος του από το όπλο που του έδωσε το 76% του "ΟΧΙ". Η συμπολίτευση του Δ. Χριστόφια πιέζει ασφυκτικά για 'τσιμέντωμα' του σχεδίου Ανάν. Η αντιπολίτευση, με τον Ν. Αναστασιάδη, επισκέπτεται την αυλή του Ερτογάν, παρομοιάζοντας με αβάστακτη ελαφρότητα, τον εαυτό του, με τον Κολόμβο. Ανακαλύπτει τον νέο κόσμο του εξευτελισμού, μέσω της συμφιλίωσης με τον κατακτητή. Υπάρχουν και οι άλλες παραλλαγές, αυτές των λαοπλάνων, που από τη μια εξεγείρονται για ενέργειες όπως αυτή του σύγχρονου Κολόμβου Αναστασιάδη, και από την άλλη δέχονται τη διαπραγμάτευση επί του σχεδίου Ανάν. Οι πολίτες αυτού του τόπου θα πρέπει επιτέλους επανεξετάσουν την στάση τους, και να απαιτήσουν εξηγήσεις. Διαφορετικά οι ηγέτες εκλαμβάνουν την απάθεια, την σιωπή και την απραξία, ως έγκριση της πολιτικής τους.

  Στήνεται ξανά, η θανάσιμη παγίδα για την πατρίδα μας. Οι εχθροί της Κύπρου ετοιμάζονται. Θα επιδιώξουν με πάθος νέα πρωτοβουλία και λύση πριν από τις 3/10/2005, με στόχο την πλήρη αποενοχοποίηση της Τουρκίας, και ακόμα χειρότερα, τη λύση που τους εξυπηρετεί. Καμιά πίεση δεν θα ασκηθεί στην Τουρκία. Αυτό γιατί εν μέσω των διαπραγματεύσεων κανείς δεν θα ζητά πια τίποτα από την Τουρκία. Θα είναι άλλωστε γνωστή η απάντηση από Άγκυρα μεριά: "Δεν αναγνωρίζω την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αποσύρω τουρκικά στρατεύματα, δεν κάνω τίποτα, μέχρι το αίσιο πέρας των διαπραγματεύσεων".

  Έλληνα της Κύπρου! Μην αφήσεις με την απάθεια σου, να είναι πετυχημένη αυτή η παγίδα. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με τον θανάσιμο κίνδυνο να επικρέμεται, επειδή οι ηγέτες που εμπιστεύτηκες για τόσα χρόνια, σε θεωρούσαν μέχρι τώρα δεδομένο. Δεν υπάρχει διάθεση για υπερβολές. Αυτή η τάση πρέπει να σταματήσει, αλλιώς…, όπως όλοι είδαμε, η Κύπρος χάνεται.

  Κατηγορία: