Περί του "Εθνικισμού" και "Αλυτρωτισμού" των Σκοπίων

 • Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκέμβριος 2007

  Παρέμβαση προς την 8η Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού.

  Το Έθνος είναι ο Λαός στην ιστορική του πορεία. Είναι το σύνολο εκείνο των ανθρώπων που χαρακτηρίζεται κυρίως από κοινή: φυλή, γλώσσα, θρησκεία, παραδόσεις και βιώματα. Στοιχεία που διαμορφώνουν κοινή συνείδηση δηλ. εθνική συνείδηση. Το έθνος δεν περιορίζεται στα κρατικά όρια πατρίδος, αλλά εξαπλώνεται όπου είναι συγκεντρωμένοι πληθυσμοί του που βρίσκονται σε προγονικές εστίες εκτός των συνόρων του κράτους-βάση του.

  Όταν απειλείται το έθνος εκδηλώνεται η ενεργητική του πλευρά, που δεν φρονεί μόνο εθνικά αλλά και αγωνίζεται εθνικά δηλ. ο εθνικισμός του. Όταν το έθνος εκδηλώνεται προς απελευθέρωση σκλαβωμένων αδελφών (ομοεθνών) όπως έγινε π.χ. για εμάς τους Έλληνες, τον προηγούμενο αιώνα στην Μακεδονία, Θράκη, Ιωνία, Πόντο, Βόρειο Ήπειρο και στην Κύπρο, τότε έχουμε "Αλυτρωτισμό" ή αλλιώς αλυτρωτικό εθνικισμό.

  Σε κάθε περίπτωση, ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός αφορούν στα δίκαια ενός έθνους υπαρκτού και διαχρονικού που αντιστέκεται υπερασπίζοντας τον ίδιο τον εαυτό του. Υπερασπίζοντας δηλ. τους ανθρώπους του, τα εθνικά τους δικαιώματα και την κληρονομιά τους. Εν ολίγοις: την Ιστορία, το Παρόν και το Μέλλον του.

  Στο δια ταύτα λοιπόν. Ερωτώ:

  • Είναι τα "Σκόπια" έθνος; Αποτελεί αυτό το Βαλκανικό κρατικό συνονθύλευμα Αλβανών, Αθίγγανων, Βορείων Ελλήνων, Βούλγαρων, και Σλάβων κ.ά. Έθνος;
  • Απειλούνται εθνικά δίκαια των Σκοπιανών;
  • Έχουν τα Σκόπια "υπόδουλα" ή "αλύτρωτα" αδέλφια στο ανύπαρκτο έθνος τους;

  Η απάντηση είναι απλή. Πρώτον: δεν υπάρχει "εθνικισμός" των Σκοπίων, διότι δεν υπάρχει έθνος των Σκοπίων. Η οποιαδήποτε αναφορά σε "εθνικισμό" των Σκοπιανών τους χαρίζει ΕΘΝΟΣ, τους δίνει εθνική οντότητα. Δεύτερον: δεν υπάρχει "αλυτρωτισμός" των Σκοπίων διότι δεν διαθέτουν αλυτρώτους ομοεθνείς σε πατροπαράδοτες σκλάβες πατρίδες. Η οποιαδήποτε αναφορά σε "αλυτρωτισμό" των Σκοπιανών είναι αποδοχή εθνικής οντότητας. Αυτό που εκφράζουν οι Σκοπιανοί είναι προφανώς κρατικός σοβινισμός και ιμπεριαλισμός σε βάρος ξένου έθνους και κράτους.

  Γι' αυτό όσοι ασχολούνται με το ζήτημα των Σκοπίων θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην ορολογία που χρησιμοποιούν. Ας μην τους παρασύρει η εν γένει δαιμονοποίηση του όρου εθνικισμού που προωθεί η α-εθνής Νέα Τάξις Πραγμάτων και η παγκοσμιοποιητική Αριστερά. Οι Σκοπιανοί είναι σοβινιστές (ιστορικά, πολιτιστικά και εδαφικά) με ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις (ιστορικές, πολιτιστικές και εδαφικές) σε βάρος του Ελληνισμού, και έτσι πρέπει να τους καταγγείλουμε.

   

  Ο σοβινισμός των Σκοπίων δεν θα περάσει

  Κατηγορία: