Περί «αλλαγής» στον Δήμο Λαμιέων

 • Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούνιος 2014

  Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν και νοιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους πολίτες του δήμου μας μέσω αυτής της επιστολής. Είχα την τιμή να συμμετέχω στον συνδυασμό «Πορτοκαλί - Σύγχρονη Πόλη» του υποψηφίου δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Σαγιά. Όχι μόνο γιατί ο Γιώργος Σαγιάς είναι ένας άνθρωπος σπανίας ποιότητας και με όραμα για τον τόπο, αλλά και επειδή ως συνδυασμός πολιτευτήκαμε έντιμα και με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για την διοίκηση του δήμου μας.

  Αποκλεισμένοι σε γενικές γραμμές από τα ΜΜΕ, με λιγοστά οικονομικά μέσα, αλλά με μεράκι και διάθεση αγώνος, επικοινωνήσαμε με όποιον τρόπο μπορέσαμε (κυρίως με δημόσιο διάλογο και μέσα από το Διαδίκτυο) συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, άμεσα κοστολογημένες και υλοποιήσιμες. Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να κοκορομαχήσουμε με τους αντιπάλους (κάποιοι εξ αυτών το έκαναν), αλλά συμμετείχαμε σε έναν καθαρά πολιτικό αγώνα.

  Υπάρχει όμως και κάτι που με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο: Υπήρξαμε ο μοναδικός συνδυασμός που διακήρυττε ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους ότι δεν τάζουμε τίποτα και σε κανέναν σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μόνο σκληρή δουλειά για να αναπτυχθεί ο τόπος μας! Καλώ τους αναγνώστες αυτού του άρθρου να αναλογιστούν εάν έτυχε να ακούσουν περίπτωση πολιτευόμενου μεταπολεμικά που να έχει κάνει κάτι ανάλογο.

  Οι πολίτες μας αντάμειψαν με το 8,14% των ψήφων και αυτό για εμένα αποτελεί θρίαμβο. Και μάλιστα ο θρίαμβος αυτός παίρνει άλλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι για ελάχιστες ψήφους χάσαμε την 3η θέση από τον κομματικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, σημειωτέον, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές μία εβδομάδα μετά.

  Αυτή μας η στάση σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα δείχνει ότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα του φιλοτομαρισμού, του συμφέροντος, του κομματισμού και της αναξιοκρατίας, υπάρχουν Έλληνες που δείχνουν μια διάθεση πραγματικής αλλαγής: αλλαγής νοοτροπίας!

  Θα πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσω ότι σαφέστατα δεν θεωρώ ότι το υπόλοιπο ποσοστό του εκλογικού σώματος διέπεται από αυτές τις αρχές στην πλειοψηφία του. Σίγουρα όμως ψήφισε ορισμένους συνδυασμούς που έταξαν κι αυτό είναι γνωστό.

  Προσωπική μου άποψη είναι ότι όσο πιο γρήγορα οι πολιτικοί άνδρες, αλλά και οι πολίτες μιμηθούν την στάση της «Πορτοκαλί - Σύγχρονης Πόλης» και αποσυνδέσουν την ψήφο από την εύρεση εργασίας και το προσωπικό συμφέρον, τόσο πιο γρήγορα θα αλλάξει η νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας και θα πάμε μπροστά. Μια αλλαγή νοοτροπίας που όλοι ευαγγελίζονται. Εμείς συμβάλλαμε σε αυτήν την αλλαγή και καλούμε όλους τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο.