Παρουσίαση του βιβλίου "Η Μακεδονία στη μέγγενη της Τρίτης Διεθνούς και του ΚΚΕ" στην Αθήνα

 • Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβρουάριος 2013

  Οι εκδόσεις "Πελασγός" πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο "Γρίβας-Διγενής" (Καλλιρρόης 48), την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ., την παρουσίαση της νέας εμπλουτισμένης έκδοσης του βιβλίου "Η Μακεδονία στη μέγγενη της Τρίτης Διεθνούς και του ΚΚΕ". Ομιλητές ήταν ο Σπύρος Δημητρίου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων (ΕΕΕΘ) και ο Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της ΕΕΕΘ.

  Συντονιστής ήταν ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, είπε ότι το βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετική απόδειξη για το πως διεθνιστικές ιδεοληψίες διαχρονικά σε εθνικά θέματα καταλήγουν να αποτελούν προδοσία, η οποία έχει επιφέρει την άλωση της εθνικής κοινωνίας με αποτέλεσμα για την Ελλάδα την σημερινή γενικευμένη κρίση αξιών, ηθικών και οικονομικών.

  Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον Σπύρο Δημητρίου, ο οποίος είπε ότι στο βιβλίο, ο συγγραφέας κρίνει με ένα αυστηρό τρόπο το κόμμα το οποίο υπηρέτησε πολλά χρόνια. Ο Σπύρος Δημητρίου, ο οποίος είναι κυπριακής καταγωγής, παραλλήλισε το Κυπριακό με το Μακεδονικό, επειδή και τα δύο ξεκίνησαν το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα και έχουν μείνει ανοικτές πληγές μέχρι σήμερα. Στόχος όλων των "καλών" βορείων γειτόνων μας, πρώην δορυφόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ήταν "η έξοδος στις θερμές θάλασσες", δηλαδή στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος, αποσπώντας βέβαια από τον ελληνικό κορμό την Μακεδονία μας και την Θράκη μας. Και ενώ όλοι οι προαναφερθέντες κομμουνιστές (που υποτίθεται ότι λόγω ιδεολογίας αντιτίθενται στις έννοια "έθνος"), συμφωνούν για αυτήν την "έξοδο", παράλληλα φροντίζουν και για τα συμφέροντα της δικής τους πατρίδας, πάντα σε βάρος των ελληνικών εδαφών. Και το ΚΚΕ τι κάνει; Τελικά υποκύπτει στις πιέσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς!

  Επόμενος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, που κατέθεσε την απελπισία εξ αιτίας της σημερινής κατάστασης, που προέρχεται και από τις διεφθαρμένες εξουσίες, αλλά και από αυτόν τον (φαύλο όπως τον χαρακτήρισε) λαό, που τις ψηφίζει. Αναφερόμενος στο βιβλίο, είπε ότι ο βασικός σκοπός της Τρίτης Διεθνούς ήταν η απόσπαση της Μακεδονίας και Θράκης από τον ελληνικό κορμό και η δημιουργία του "Κράτους του Αιγαίου", πράγμα με το οποίο "συμφώνησε" και η 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ στις 31.01.1949 υπό τον Νίκο Ζαχαριάδη. Και ο κ. Παπαγαρυφάλλου συνέχισε με το χρονικό της μειοδοσίας για την Μακεδονία από το 1990 έως το 2005 των σημερινών Ελλήνων πολιτικών, με στοιχεία και ονόματα.

  Ο γνωστός συγγραφέας και λαογράφος Γιώργος Λεκάκης, μέλος της ΕΕΕΘ, μίλησε εκτάκτως για τον σημερινό και επίσημο επεκτατισμό των "καλών μας γειτόνων" εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και για κάποιους ημεδαπούς υποστηρικτές τους. Στις 21 Φεβρουαρίου είχαμε την 100η επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, την οποίαν όμως οι καθηγητάδες του εκεί Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ονόμασαν "πτώση". Και βέβαια τέτοιες και άλλες παρόμοιες "γνώσεις" περνούν στην νέα γενιά.

  Ακολούθησε διάλογος με το κοινό, απορίες και ανταλλαγή απόψεων. Την επίλογο της εκδήλωσης έκανε ο Σπύρος Δημητρίου, λέγοντας ότι δεν φταίει το οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα αν ο ελληνικός λαός δεν ομονοεί, στα εθνικά θέματα τουλάχιστον, και είναι μόνιμα εξαρτημένος από τους ξένους, ενώ ακριβώς το αντίθετο πράττει ο Τούρκος. Και την εκδήλωση έκλεισε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, με μηνύματα πίστης, ελπίδας και αγωνιστικότητας, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία του Ελληνισμού.