Παρουσίαση του βιβλίου «Το τέλος μιας ουτοπίας» στον Πειραιά

 • Δημοσιεύτηκε: 11 Ιούνιος 2008

  Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Κολοβού «Το τέλος μιας ουτοπίας» στον Πειραιά στις 11 Ιουνίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης. Είναι δε πραγματικά αξιέπαινη η πρωτοβουλία της εκδηλώσεως εκ μέρους της «Εν Πειραιεί» του Μιχάλη Χάνδακα και της «Πειραϊκής Πολιτείας» του Σπύρου Σουκαρά, πρωτοβουλία που χρειάζεται να βρει μιμητές και στην έκδοση άλλων βιβλίων που αξίζει να παρουσιασθούν στο Πειραϊκό κοινό.

  Πριν τους ομιλητές, χαιρετισμό έκανε ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, αναφερόμενος στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η αθρόα μετανάστευση στην πατρίδα μας και στον μεγάλο αγώνα που κάνουν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα και να ανατρέψουν τις κυβερνητικές επιλογές, καθώς η Ν.Δ. ακολουθεί την ίδια απαράδεκτη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

  Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Μιχάλη Χάνδακα, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαία έρευνα που έκανε στο βιβλίο του ο Γιάννης Κολοβός, τονίζοντας ότι η μετανάστευση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, την ίδια στιγμή όμως δεν γίνεται κανένας σοβαρός δημόσιος διάλογος για το θέμα. Ο κ. Χάνδακας ανάλυσε τα πορίσματα του βιβλίου, δίνοντας έμφαση στην υπονόμευση της πολιτισμικής συνοχής του Ελληνικού λαού από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

  Δεύτερος ομιλητής ήταν ο πολιτευτής της Α' Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Χρήστος Χαρίτος, ο οποίος επιτέθηκε πολιτικά στην προσπάθεια της νεοταξικής Αριστεράς - με την συμπαράσταση της Ν.Δ. - να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μωσαϊκό εθνοτήτων, στο όνομα του πολυπολιτισμού. Ο κ. Χαρίτος ανέλυσε γιατί ο πολυπολιτισμός είναι αντιδημοκρατικό ιδεολόγημα, καθώς αναιρεί την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού για ομοιογένεια εθνική, θρησκευτική και πολιτισμική. «Ο λαός θέλει να προστατεύσει το έθνος, το πολιτικό κατεστημένο όμως είναι πλήρως απο-εθνικοποιημένο», κατέληξε.

  Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο πολιτευτής της Α' Πειραιώς της Ν.Δ. Γιώργος Σαββόπουλος, ο οποίος τάχθηκε κατά της μετατροπής της Ελλάδος σε ένα πολυεθνικό χωνευτήρι, συγχαίροντας τον κ. Κολοβό για το βιβλίο του.

  Τέταρτος ομιλητής ήταν ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιων Δραγούμης» Χρίστος Γούδης, ο οποίος κυριολεκτικώς συνέτριψε την «προοδευτικότητα» των επιχειρημάτων της Αριστεράς στο μεταναστευτικό, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο.

  Τέλος, τον λόγο έλαβε ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Κολοβός, παρουσιάζοντας τα κεφάλαια του βιβλίου του και τον απολύτως επιστημονικό τρόπο που ακολούθησε για να το συγγράψει, μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα.

  Αξίζει να τονισθεί ότι με το πέρας των ομιλιών του παρουσιαστών του βιβλίου ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο ο καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου Κωνσταντίνος Ρωμανός και ο τέως βουλευτής Αχαΐας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν με την σειρά τους στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η μετανάστευση στην Ελλάδα.

  Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης διακρίναμε μεταξύ άλλων τον εκδότη του βιβλίου Γιάννη Γιαννάκενα, τον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξη Οικονόμου, τον πρόεδρο της Τ.Ο. Πειραιώς Γιώργο Φρίμα, τον πρόεδρο της Νεολαίας Πειραιώς Δημήτρη Γεωργουδάκη, τον πρόεδρο της ΟΚΕ Πολιτισμού καθηγητή Αντώνη Αντωνάκο, τον Σπύρο Βάϊλα, τον πρόεδρο της Ν.Ο. Λακωνίας και εκδότη της «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργο Δημακόγιαννη, τον διαμερισματικό σύμβουλο Κώστα Σταυρόπουλο, τον πρόεδρο του «Φοίβου» Ανδρέα Στρατηγόπουλο, τον πρόεδρο του σκοπευτικού συλλόγου «Οι Πελασγοί» Γιάννη Βασιλαντωνάκη, τον εκπρόσωπο του «Πειραϊκού Φάρου».