Ο στρατηγός Ιωάννης Αντωνακέας έφυγε από την ζωή

 • Δημοσιεύτηκε: 16 Απρίλιος 2013

  Έφυγε πλήρης ημερών ο στρατηγός Ιωάννης Ν. Αντωνακέας, ένας σύγχρονος ήρωας, ένας αξιωματικός που τίμησε την στολή του. Γιος του Νικολάου Αντωνακέα, νομάρχη του Ιωάννη Μεταξά και συγγραφέα των βιβλίων «Φαυλοκρατία» και «Φως στο σκότος της Κατοχής», αδελφός του γνωστού επίσης στρατηγού-συγγραφέα Αριστομένη Αντωνακέα, καθώς και του αγωνιστή της Εθνικής Αντιστάσεως Κώστα. Όλοι τώρα πια είναι μαζί με τον δημιουργό μας. Η οικογένεια Αντωνακέα υπήρξε υποδειγματική πατριωτική οικογένεια, με αγώνες και θυσίες για την Ελευθερία της Πατρίδος, με καταδίκες εις θάνατον από Γερμανούς και κομμουνιστές. Μια Μανιάτικη οικογένεια της τιμής και του χρέους.

  Ο στρατηγός Ιωάννης Αντωνακέας στάθηκε όρθιος όλα αυτά τα χρόνια της αντεθνικής και ισοπεδωτικής Μεταπολιτεύσεως, ενασχολούμενος, δημιουργώντας και στηρίζοντας πατριωτικές επάλξεις που θωράκιζαν την ιστορική αλήθεια και την εθνική αυτογνωσία. Σημαντικό δημιούργημα του το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (Ι.Σ.Μ.Ε.) που επί πολλά έτη κυκλοφορούσε την εφημερίδα «Στρατηγικαί Μελέται», η οποία υπερασπιζόταν και ενημέρωνε για όλα τα εθνικά μας θέματα, την γλώσσα, ενάντια στην κομμουνιστική πλαστογράφηση της Ιστορίας και τόσα άλλα θέματα.

  Ο στρατηγός πρωτοστατούσε πάντα στα εθνικά μνημόσυνα και στις εθνικές εκδηλώσεις, ομιλίες και συγκεντρώσεις. Τα εμπεριστατωμένα κείμενα του σε εφημερίδες και περιοδικά υπήρξαν καθοριστικά, αποκαλυπτικά και χρήσιμα για όλους εμάς τους αναγνώστες του. Σημαντική ήταν η συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία μας για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου του Ελευθερωτού και Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στο Βίτσι, για τους πεσόντες στον αντισυμμοριακό αγώνα 1946-49.

  Αυτή είναι η δικιά μου μαρτυρία για έναν αγωνιστή και ενεργότατο απόστρατο στρατηγό, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να πολεμάει για την Πατρίδα. Έτσι τον γνώρισα πριν από 36 χρόνια, 16χρονο παιδί τότε, και έτσι τον βίωσα μια ολόκληρη ζωή. Είμαι σίγουρος πως στους επικήδειους που θα ακουστούν την Τρίτη 16 Απριλίου στις 4.00 μ.μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, αλλά και σε αυτά που θα γραφτούν μετά, θα ειπωθούν πολλά περισσότερα για αυτόν τον στρατηγό της τιμής.

  Καλό ταξίδι σεβαστέ στρατηγέ!

  Στρατηγός Ιωάννης Αντωνακέας
  Παρών!